Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouti'nin Ankara konseri 

Güncelleme Tarihi:

Tunuslu şarkıcı Emel Mathloutinin Ankara konseri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:06

Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouti'nin Ankara konseri 

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- TUNUSLU protest besteci, gitarist ve solist Emel Mathlouthi, yeni albümü 'Ensen'in Türkiye Prömiyeri için ilk kez Ankara MEB Şura Salonu'nda sahne alacak.  Ankara Fransız Kültür Merkezi ve Altus Organizasyonu işbirliğinde  düzenlenen konserde sahne alacak olan Mathlouthi, Ankaralı'lara müzik ziyafeti çekecek.
Geleneksel melodileri elektro ve trip hop ile harmanlayan Emel Mathlouthi, 2012'de yayınladığı ve Arap Baharı'nın yaşandığı günlerde tüm bölgenin marş olarak benimsediği parçası 'Kelmti Horra' (Kelimelerim Özgür) ile ismini duyurdu. Mathlouthi'nin şarkıları Tunus'un sınırlarını aştı. Klasik müzik ve caz dinleyerek büyüyen, ancak aynı zamanda Pink Floyd, Bob Dylan ve Joan Baez hayranı Mathlouthi'nin ateşli ve coşkulu müziğinin ilhamı da, bu çok kültürlü gelişim süreci oldu. Arapça şarkı sözleri sadece Tunus'a değil, tüm ülkelerdeki insan haklarına ışık tutan, özgürlüğü ve barışı kucaklayan Emel Mathlouthi, Studio Cite des Arts'da kaydettiği albüm 'Ensen' ile dünya turuna başladı. Her yıl düzenlenen Fransız müzik bayramı 'Fete de la Musique'de performans sergileyen Emel Mathlouti, acı ve cefayı hayallere dönüştüren şarkı sözleriyle dinleyenlerin umut tohumları serpiyor.
Fransız Kültür Merkezi Ramazan konserleri dizisi 9 Haziran'da sahne alacak olan Yer Bakır - Titi Robin beşlisi ile devam edecek ve 21 Haziran'da Kolektif Istanbul konseri ile son bulacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!