Tuncay Alman basınında

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Alman basınında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 00:00

Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'a transfer olması Alman basınında geniş şekilde yer aldı.

Haberin Devamı

TUNCAY'IN BUNDESLİGA'DAKİ İLK MAÇI CUMARTESİ GÜNÜ

Süddeutsche Zeitung gazetesinin internet sayfasında “Anadolu'dan turist atraksiyonu” başlığı ile verilen haberde, mücadeleci Tuncayın Wolfsburg'un oyununu hareketlendireceği, bir zamanlar teknik direktör Werner Lorant altında oynamış olan Tuncay'ın, Türk futbolcu klişesine uymadığı belirtildi.

Wolfsburg'da Tuncay'ın, herhangi bir oyuncu olmadığının fark edildiği, milli oyuncunun Wolfsburg'da imza attıktan sonra antrenman alanında yoğun bir izleyici kitlesinin görüldüğü belirtilen haberde, turistlerin uğrak yeri olmayan Wolfsburg'un, Tuncay'ı görmek isteyen Türk kökenliler ve çok sayıda Türk gazeteci ile dolduğuna işaret edildi.

Tuncay'ın Almanya'ya gelişinin bu transfer döneminin en ilginç transferlerinden biri olduğu ifade edilen haberde, bir süreden beri cansız bir şekilde oynayan Wolfsburg için Tuncay'ın oyun tarzının takıma hayat verebileceği belirtildi.
Wolfsburger Allgemeine Zeitung gazetesi de “Tuncay kitleleri çekiyor” başlığı ile verdiği haberde, Tuncay'ın, tanıtımında olduğu gibi sahada da bu kadar büyük bir güven vermesi durumunda Wolfsburg'un ikinci devrede bir çok şeyi daha iyi yapabileceği belirtilerek, Wolfsburg'un Hamburg ile yapacağı derbi maçına yaklaşık 2 bin Türk taraftarın katılmasının beklendiği bildirildi.

Kendisini Wolfsburg'da çok iyi hissettiğini ifade eden Tuncay, “Yurtdışına çıktığında zorluklar oluyor. Ancak burada çok sayıda Türk yaşadığı için Almanya'da işler çok daha kolay” diye konuştu.

Wolfsburg'da oynayan Türk kökenli oyuncu Tolga Ciğerci, Tuncay'ın kendisi için bir idol olduğunu, birlikte antrenmana çıkacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Alman Kicker dergisi ise Wolfsburg'un teknik direktörü Steve McClaren'in, Tuncay'ı 2006 yılında Middlesbrough da görev yaptığı sırada istemiş olduğunu hatırlatarak, ancak Tuncay'ın 1 yıl sonra Middlesbrough'a transfer olduğunu, bu sırada McClaren'in İngiltere Milli Takımının başına geçmiş olduğu belirtildi. Tuncay'ın sezon başında Wolfsburg'a gelmek istediği, ancak bu transferin başarısızlıkla sonuçlanmış olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!