Tunalı Hilmi’den Altın Portakal’a

Güncelleme Tarihi:

Tunalı Hilmi’den Altın Portakal’a
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

Bir grup Radyo Televizyon öğrencisi, Altın Portakal Film Festivali’ne göndermek için çektikleri kısa filme mekan olarak Tunalı Hilmi Caddesi’ni seçti.

ANKARA’nın en hareketli caddelerinden olan Tunalı Hilmi Caddesi, önceki gün daha da canlıydı. Bir grup Radyo Televizyon öğrencisi, Altın Portakal Film Festivali’ne göndermek üzere çektikleri kısa filme mekan olarak Tunalı Hilmi Caddesi’ni seçti. Her biri ayrı üniversitelerde okuyan, ayrı meslekleri yapan beş genç Altın Portakal Film Festivali Kısa Film Dalı’na katılmak üzere bir araya gelerek başladıkları kısa filmin çekimlerini Tunalı Hilmi Caddesi’nde yaptı.

ÖĞRENCİLER ROL ALDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema(RTS)Bölümü öğrencisi Evren Saran yönetmenliğinde çekilen ’Düş’ isimli kısa filmde, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencisi Handan Kaptan oyuncu olarak rol alırken, Ankara Üniversitesi RTS Bölümü’nden Hakan Ünalan, Başkent Üniversitesi RTS Bölümü’nden Affar Taner ve Fotoğrafçı Yusuf Doğan ise teknik ekip olarak görev aldı.

İMKANLARIMIZ KISITLI

Yönetmen Evren Saran, ’Düş’ isimli kısa filmlerinin konusunun zaman olduğunu belirterek, "Zamanı ele aldık, zamanı değerlendirip değerlendiremediğimizin sorgulamasını yaptık. Bu imkanlarla yapabildiğimizin en iyisini yapıyoruz" dedi.

Teknik ekip de öğrencilerden kurulu

Filmde, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencisi Handan Kaptan oyuncu olarak rol alırken, Ankara Üniversitesi RTS Bölümü’nden Hakan Ünalan, Başkent Üniversitesi RTS Bölümü’nden Affar Taner ve Fotoğrafçı Yusuf Doğan ise teknik ekip olarak görev aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!