Tuna Ve Aşut, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı’nı Kutladı

Güncelleme Tarihi:

Tuna Ve Aşut, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı’nı Kutladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 15:17

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yayınladıkları mesajlarla Kabotaj Kanunu’nun önemine dikkat çekerek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladılar.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, Türk denizciliğinin gelişmesinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de, denizciliğe gereken önem ve önceliğin verilmesinin ulusal bir zorunluluk olduğunun altını çizen Tuna, “Denizlerdeki egemenlik hakkımızın geri alınmasını sağlayan bu kanunun yürürlüğe girmesi ile denizcilik sektörü daha da güçlenerek, ülkemizin ekonomik alandaki kalkınmasına da çok önemli katkılarda bulunmuştur. Bu yasayla Türk denizcileri dünya çapında büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar denizcilik sektörümüzün her geçen gün daha da gelişmesi bizleri gururlandırmaktadır. Denizcilik alanında yaşanacak her güzel gelişme Mersinimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Denizlerde bağımsızlığımızın sembolü olan bu müstesna günü bize kazandıran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve denizci şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesi ile denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize başarılarının devamını diliyorum” dedi.
“DENİZLERİMİZDEN DAHA FAZLA YARARLANMAMIZ REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR”
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak, denizcilere başarılar diledi. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, denizlere sahip çıkma bilincini aşıladığını ve Türk denizciliğinin gelişip büyümesinde önemli rol oynadığını kaydeden Aşut, “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu az zamanda başarmalıyız’. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip Türkiye’nin jeopolitik açıdan önem arz eden konumu, denizcilik açısından da en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Denizciliğe gereken önceliği verip denizlerimizden daha fazla yararlanmamız, uluslararası arenadaki rekabet gücümüzü ve etkinliğimizi de artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Türk denizcilik sektörünün ülke ekonomisine katkısının, güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla her geçen gün arttığına işaret eden Aşut, şöyle devam etti: “Denizcilik sektörünün daha da gelişmesi, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması yönündeki çalışmalar hız kesmeden devam etmelidir. Bir liman kenti olan Mersin’in de Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunmaktadır. Mersin Limanı’nın daha da büyütülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Hedefimiz, deniz ticaretinden elde edilen gelirimizi en üst seviyelere taşımaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!