Tuna, Türk Dili’ni Güzel Ve Etkili Kullanmaya Davet Etti

Güncelleme Tarihi:

Tuna, Türk Dili’ni Güzel Ve Etkili Kullanmaya Davet Etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 10:41

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI HAMİT TUNA, HERKESİ TÜRK DİLİ'Nİ GÜZEL VE ETKİLİ KULLANMAYA DAVET ETTİ.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk diline sahip çıkmanın Türk milletinin görevi olduğunu belirterek, Türk Dil Bayramı’nın 93. yılını kutladı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Türk Dil Bayramı’nın 93. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Türk dili, Türk Milleti’nin kalbidir, beynidir” sözünü hatırlatan Tuna, Türk Dili’nin çok zengin ve ahenkli bir dil olduğunu vurguladı.
26 Eylül 1932’de açılan Türk Dil Kurultayı’nın, her yıl aynı tarihte Türk Dil Bayramı olarak kutlandığını belirten Tuna, Türk Dili’nin daha doğru ve yabancılaşmadan kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Özellikle yeni neslin Türk Dili’ni kullanmak yerine yabancı dillere olan özentisinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Tuna, “Gençlerimiz bir çok ahengi içerisinde barındıran dilimizi kullanmak yerine maalesef farklı dillere özenti duymaktadır. Bu da, gelişen teknolojinin ardından cep telefonu ve bilgisayar kullanma oranının artması ile daha bariz bir şekilde gün yüzüne çıkmaktadır. İşte bu özentinin önüne geçmek, dilimize sahip çıkmak yüce Türk milletinin her ferdinin bir görevidir” dedi.
Türk Milleti’nin ortak paydası olan değerleri korumaya çalıştıklarını ifade eden Tuna, bu değerler arasında yer alan dilin unutulmaması için de kendilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Tuna bu bilinç doğrultusunda 2006 yılı aralık ayında yapılan meclis toplantısında, bölge sınırları içerisinde bulunan işyeri tabelalarının Türkçe isimlere yöneltilmesi ile ilgili bir karar aldıklarını da hatırlattı.
Türkçe’nin varlığını daima sürdürmesi için dilin doğru ve etkili bir şekilde kullanılarak yabancı dillere olan özentiden arındırılması gerektiğini savunan Tuna, herkesi Türk dilini güzel ve etkili kullanmaya davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!