Tuna ile Tiryaki’nin MİA zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Tuna ile Tiryaki’nin MİA zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:32

Mustafa Tuna ile Veysel Tiryaki’nin görüşmesinde kentin göbeği İskitler’de mezbelelik haldeki MİA (Merkezi İş Alanı) projesi masaya yatırıldı. Toplantıdan Altındağ ekiplerinin bölgede geniş çaplı yıkım yapmasının ardından projenin hızlanması kararı çıktı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki önceki gün Altındağ’ın sorunlarıyla ilgili uzun bir görüşme yaptı. Yılan hikayesine dönen İskitler’deki MİA(Merkezi İş Alanı) iki başkanın görüşmesinde masaya yatırıldı.
Tuna’nın ‘ortak akıl’ vurgusunu yenilediği görüşmede MİA’da bir türlü tam anlamıyla gerçekleştirilemeyen yıkımlarla ilgili Altındağ Belediyesi’nin harekete geçeceği öğrenildi.

Tuna ile Tiryaki’nin MİA zirvesi

MİA projesinin hızlanacağı ifade edilirken, Altındağ ekiplerinin geniş çaplı bir yıkım hazırlığında olduğu belirtildi. Öte yandan Tuna-Tiryaki görüşmesinde kale çevresi, ulaşım sorunları, kentsel dönüşüm projeleri de masaya yatırıldı. Görüşmeyi değerlendiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Başkanımızla çok verimli bir görüşme yaptık. Bazı bölgelere yetki sorunları vardı, şimdi ortak çalışarak ilçede kalan sorunları bir bir çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Tuna ile Tiryaki’nin MİA zirvesi

14 YILDIR BEKLİYOR

Ankara’nın kent kimliğine katkıda bulunacak çözümler ortaya koymayı amaçlayan Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi, Kazım Karabekir Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, İstanbul Caddesi ile Etlik Caddesi’nde yaklaşık 210 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Sanayi bölgesinin modern bir hale dönüştürülmesi için İskitler’de hayata geçirilen MİA projesinde ilk çalışmalar 2003’te başladı. İlk kazmanın vurulmasının ardından geçen 14 yılda artan hak sahiplerine ulaşma konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleme kaydedilemedi.

Tuna ile Tiryaki’nin MİA zirvesi

VALİ TOPACA’DAN ZİYARET

Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarete ilişkin Başkan Tuna, “Ankara Valimiz Sayın Topaca ile istişarelerde bulunduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!