Tüketiciye doğal ürünleri ulaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüketiciye doğal ürünleri ulaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 08:41

Tüketiciye doğal ürünleri ulaştırıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'da yaşayan üniversite mezunu 25 yaşındaki Buse Sulak, kentin doğal ürünlerini tüketiciye ulaştırmak için bir internet sitesi kurdu. 'Muğla'da ne varsa burada' sloganıyla açılan sanal mağazada, gıda ürünlerinin yanı sıra doğal kozmetikler, bal mumu heykeller ve dekoratif ürünler de yer alıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 3 yıl önce mezun olan Buse Sulak, ailesinin yaşadığı İzmir'e geri dönmedi. Üniversite öğrenimi görürken tanıştığı ziraat mühendisi Mete Sulak ile geçen yıl dünya evine giren Sulak, bir süre Muğla'ya ve ev ekonomisine nasıl katkıda bulunabilirim düşüncesiyle kendisine iş kurma araştırması yaptı. Genç kadın, Muğla'ya gelen tatilcilerin memleketlerine dönüşlerinde yanlarında götürecekleri yöresel ürünlerden oluşan hediye paketi bulmalarında zorluk yaşadığını farketti. Buse Sulak, Muğla'nın organik tarım ürünlerinin sanal ortamda pazarlanması konusunda eksiklik yaşandığını farketti. Sulak, organik balın, zeytinyağının, salçanın, tarhananın tadını özleyen, sağlıklı ve doğal beslenmek isteyen insanların Muğla'da üretilen bu ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmak için 'Muğla'da ne varsa burada' sloganıyla mugladan.net isimli internet sitesi kurdu.

Muğla'nın cennet gibi olduğunu belirten genç girişimci Sulak, "Ormanları yüce, denizleri engin, insanları naif, ürünleri harika bir şehir. Bu nedenle kendimi şanslı görenlerdenim. Gerçek balın, gerçek zeytinyağının, katkısız salçanın, mis gibi kokan tarhananın tadını özleyen, sağlıklı ve doğal beslenmek isteyen insanların Muğla'da üretilen bu ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmak için bir internet sitesi açtım. Zengin ürün yelpazesi içindeki nitelikli ürünleri özenle seçip iç ve dış pazarda yer alması için çalışıyorum. Aynı zamanda markalaşma sürecini tamamlayarak 'Muğladan' markası ile iyi üreticilerle birlikte çalışarak Muğla'yı temsil niteliğine sahip kaliteli ürünler üretiyorum. Ürettiğim ürünleri İstanbul, Ankara ve Bodrum'da bulunan gurme market, otel ve şarküterilere gönderiyorum" dedi.

İki yıl içerisinde İstanbul ve Ankara fiziksel mağazalar açacağını belirten Sulak, "Magnet veya bileklik gibi ürünler yerine kentin tanıtılmasına katkı sağlayacağını düşündüğüm doğal ahşap kutularda çam balı, narenciye, ve zeytinyağından oluşan, Muğla'ya özgü doğal ve sağlıklı hediyelik ürün paketleri üretiyorum. İnternet sitemde diğer Muğla firmalarının ve üreticilerin ücretsiz mağaza açmasını sağlayarak ek bir internet ve altyapı maliyetine girmeden toptan ve perakende ürün arayan tüketici ile buluşmasına da katkı sağlıyorum. İnternet sitemin yakında açılacak olan video blog kısmında eğitici ve öğretici videolar ile tüketici ve üreticinin bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyorum. İki yıl içerisinde İstanbul ve Ankara da açacağım fiziksel mağazalar ile ürettiğimiz nitelikli ürünlere daha çok insanın ulaşabilmesini, yurt dışı online pazarlar yoluyla başladığım e-ihracatın kalıcı olması için yurt dışı fuarlara katılarak satış kanallarımı arttırmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!