TÜDEMSAŞ Sgns Vagonu İçin Tsı Belgesi Aldı

Güncelleme Tarihi:

TÜDEMSAŞ Sgns Vagonu İçin Tsı Belgesi Aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 14:05

TÜRKİYE DEMİRYOLLARI MAKİNELERİ SANAYİ'NE (TÜDEMSAŞ) AVRUPA'NIN EN DÜŞÜK DARALI VAGONU OLAN SGNS VAGONLARI İÇİN KARŞILIKLI İŞLETİLEBİLİRLİK TEKNİK ŞARTLARI (TSI) BELGESİ VERİLDİ.

Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi’ne (TÜDEMSAŞ) Avrupa’nın en düşük daralı vagonu olan Sgns vagonları için Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları (TSI) belgesi verildi.
TÜDEMSAŞ’ın daha önce çalışmalarını tamamladığı vagonların iki prototipi Avusturya’da, uluslararası standartlardaki test merkezinde teste tabi tutuldu. Testlerden başarıyla geçilmesinin ardından TÜDEMSAŞ 200 adet üretilecek olan Avrupa’nın en düşük daralı modern yük vagonu olan Sgns için TSI belgesini aldı.
TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan, seri üretimine başlanacak olan Sgns tipi vagon için alınan TSI Belgesi teslim töreninde yaptığı açıklmada "Sgns tipi konteyner vagonunun TSI sertifikasyon süreci tamamlanmıştır. Avrupa ve Orta Doğu’nun yük vagonu sektöründeki piyasalarına hakim olmak için vagon üretimimizi, vagonların bakım, onarım, revizyonlarını ve yedek parça üretimimizi tamamen Avrupa standartlarında uygun şekilde üretmemiz gerekiyor. Bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma ve emek sarf ettik. Bunun devamında yıl sonuna kadar bir aksilik olmazsa Talns tipi cevher taşıma vagonumuzla Zacens tipi ısıtmalı sarnıç vagonumuzun da sertifikasyon süreçleri tamamlanacaktır. 2018 yılına geldiğimizde milli vagonumuzla birlikte 10 farklı tipte TSI sertifika onayı alınmış vagon çeşidimiz olacaktır. Buradan, bütün birimlerimizi çalışma arkadaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Büyük bir cesaretle bu işin ihalesini alıp çok büyük fedakarlıklarla çalışan yüklenici firma sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
200 adet Sgns tipi vagonunu TÜDEMSAŞ ile birlikte üreteceklerini ifade eden yüklenici firma sahibi Nurettin Yıldırım ise, "TÜDEMSAŞ’taki mantalite son 3 yılda büyük bir değişim geçirdi. Demiryolu sektöründe ise son 13 yıllık zamanda hükümet demiryollarına büyük önem verdi. Biz burada başarının en önemli etkeni olarak TÜDEMSAŞ’ın 75 yıllık bilgi, birikim ve tecrübesini görüyoruz. Başarı tek başına elde edilen bir şey değildir.”diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!