"TÜBİTAK Tokat Günleri"

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK Tokat Günleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 15:45

Haberin Devamı

TOKAT (AA) - TÜBİTAK Tokat Günleri kapsamında TÜBİTAK, özel sektör, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik proje destekleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Toplantının açılışında konuşan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, TÜBİTAK'ın verdiği desteklerden yeterince faydalanılmadığına dikkati çekti.

Eskiden projelere kaynak ve destek bulmak da zorlandıklarını belirten Şahin, "Bugün sağolsun başta TÜBİTAK olmak üzere devletimizin kurumları artık neredeyse ayrılan bütçelerinin tamamını ilgili alanda kullanılmamasından yakınıyor. Hepimiz çoğu zaman şahit oluyoruz. Bütçenin ayrıldığı alana yeterince başvuru olmadığı için hepsini harcayamadık diye yakınır hale geldik. Dolaysıyla başta üniversiteler ama sanayiciler de olmak üzere bizlere çok görev düşüyor. Birçok alanda uygulamada belki sanayinin araştırmada üniversitenin öncü olduğu birçok husus var. İkisinin bir araya gelmesi etin kemiğe büründüğü gibi bir hareketlilik kavramı ortaya çıkmıyor. Ayrı olduğumuz zaman hepimiz olduğumuz yerde sayıp patinaj yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Toplantı, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkan Vekili Hilmi Yavuz'un sunumunun ardından son buldu.

Toplantıya, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!