TTK Karadon Müessesesi'ni özelleştirme girişimine karşı madenci eylem hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

TTK Karadon Müessesesini özelleştirme girişimine karşı madenci eylem hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 17:45

TTK Karadon Müessesesi'ni özelleştirme girişimine karşı madenci eylem hazırlığında

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'nün özelleştirme uygulamaları kapsamına alınması talebi üzerine eylem planı hazırlığına girdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, TTK Karadon Müessesesi'nin özelleştirme kapsam ve programına alınmasını talep etmesi üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TTK'dan müessesenin envanter bilgilerini istedi. GMİS yönetimi, müessesenin özelleştirilmesine karşı Ankara'da yapılan görüşmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, TTK’nın hiçbir müessesesinin özelleştirilmesine izin verilmeyeceği, 27 Haziran'da toplanacak Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında özelleştirme girişimlerine karşı eylem planı hazırlanacağı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Zonguldak’taki taşeron kazalarını, rödevanslı sahalardaki uygulamaları, Türkiye’deki özel sektör madenciliğini ve Zonguldak madenlerinin kendine özgü yapısını tüm detaylarıyla bir kez daha anlattık. Başta madenciler olmak üzere tüm Zonguldak ve bölge halkı olarak tek yürek, tek ses olacak, TTK’ya sahip çıkacağız. Zonguldak havzamızdaki taşkömürü, enerji santrallerinde tüketilecek bir kömür değildir. Sadece bölgemizde bulunan bu kömür koklaşabilir özelliğiyle ülkemiz demir-çelik sanayisinin ve diğer sanayinin güvencesidir. Madenlerimizi özelleştirebilmek için enerji konusunu kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu sürecin sonu bu kurumun kapanmasına varacaktır. Biz TTK, Zonguldak ve ülkemiz adına çok yanlış olan bu uygulamaya şiddetle karşı çıkıyoruz. Zonguldak halkını birbirine düşürmek, madencileri bölmek, sendikamızı yıpratmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!