TSYD'ye ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

TSYDye ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski genel başkanı Onur Belge, ‘’Ercan Saatçi’nin Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörlüğü’’ görevine getirilmesi sonrasında yaşanan tartışmalara değinerek ilginç açıklamalarda bulundu..

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5745f018fbb8f8bb024d
Fenerbahçe Gazatesi’nin son sayısında konu ile ilgili bir yazı kaleme alan Belge, TSYD’nin şu an ki mevcut yönetimine suçlamalarda bulunarak ‘’Ercan Saatçi’yi bundan 4-5 yıl önce spor yazarı olarak kabul eden bir zihniyet, bugün kabul etmiyorsa bu iki yüzlülük değil midir?’’ iddiasında bulundu..

Onur Belge’nin konuyla ilgili yazısı şöyle;

Hiç karışmayacaktım, ama baktım bazıları ‘Türkiye’de futbol bizden sorulur, spor yazarlığı hakkında biz karar veririz.’ havalarına girdiler. Beyefendiler güçlü olabilirler, patronları veya güçler onları oraya getirebilirler. Ama Türkiye’de spor yazarlığı ve futbol kimsenin tekelinde değildir. Nitekim Erhan Telli gibi olmadık yerde yakalanan ve o beyefendilerin yapmaya çalıştığı gibi ‘kontrolden-sansürden’ kaçabilir. İnsanları havaya zıplatır. Ya da 18 bir çocuk çıkar, sizin pompalamaya çalıştığınız haybeden yıldızı rezil eder, bitirir.

Haberin Devamı

Ben Ercan Saatçi işinin önünde veya arkasında değilim, bir gerçeği açıklayacağım. Her zaman karşılıklı diyaloğumuz oldu… Ersun Yanal teknik direktör, Atina’da Yunanistan ile golsüz berabere kaldığımız maç.Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı’yım.Ercan Saatçi arkadaşım yazı konusunda daha yeniydi. Ayrıca evrakları da yetersizdi. O nedenle ben ve yönetim kurulumuz ona basın akreditasyonu vermedik. Şimdi ona ‘spor yazarı değil’ diyenlerin o zamanlar aynı yerde çalışanları hakkımızda demedikleri lafı, etmedikleri dedikoduyu bırakmadılar. Uzatmayalım, Atina’da basın tribününe girdim, Ercan Saatçi orada oturuyor. Boynunda basın akreditasyon kartı var. Bakım üzerinde başka isim var. Yunanistan ‘da kendi aramızda mesele çıkaracak değildik herhalde.

Ben açıklarsam doğru olmaz. Şimdi hep beraber soralım, Ercan Saatçi açıklasın, o gün boynuna asılı olan akreditasyon kimin adınaydı !?.. Ve ey siz bazı iki yüzlü efendiler, Ercan Saatçi o gün spor yazarı idi de bugün mü değil !?..Ne yazık ki böylesine bir konuda Fenerbahçe ile Galatasaray kulüpleri alet edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!