TRT’ye İsmet Özel eleştirisi

KISA adı ADD olan Avrupa Atatürk Düşünce Dernekleri Federasyonu Başkanı Dursun Atılgan, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney’e Köln’den bir mektup yazarak, AKP iktidara geldikten sonra yapılmaya başlanan programlara, Atatürkçü Düşünce doğrultusunda değil ’iman mantığı’ çerçevesinde hazırlandığı belirterek, TRT -INT kanalındaki ’Şiir-Türk’ün İklimi’ programında konuşan İsmet Özel’in sözlerinin ’Atatürkçülük etiği açısından olağanüstü önem taşıdığını’ belirterek şöyle diyor:

"1. Adı geçen programa, iki sözcüğü bir araya getirerek doğru dürüst bir tümce kurabilmeyi beceremeyen İsmet Özel’in yerine, herhangi bir lise öğrencisi çağrılsa, daha anlamlı olurdu.

2. Bu kişi, bırakınız Atatürk Devrim ve İlkelerine sahip çıkmayı, tam karşıtı tavır alan ve birkaç yıl önce Berlin’de yaptığı bir konuşmada "Dinimizi verdik, Cumhuriyeti kurduk" diyen Atatürk düşmanı birisidir.

3. Adı geçen kişinin çağrıldığı programın adı ’Şiir, Türk’ün İklimi’ ulusumuza Türk adını veren ve dünya yüzünde eşi, emsali olmayan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, en büyük Türk’e, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olan bir kimsenin, adı Türk ile başlayan bir programa konuşmacı olarak çağrılması, aymazlıktır; o büyük insana ihanettir. Cumhuriyetimizle birlikte gelen değerler dizgesine önem vermeyen bir kimsenin, Cumhuriyetimizin en önemli kurumunun birinin başında olması, olağanüstü talihsizliktir.

Yukarda sıraladığımız gerçeklere baktığımız zaman, devletin çok önemli bir kurumunu iktidarın estirdiği rüzgárlar doğrultusunda yönlendirdiğiniz gözden kaçmamaktadır. Ancak, unutulmamalıdır ki, TRT iktidar partisine değil, devlete ve yurttaşlarına hizmet vermek zorundadır."

İki konu

ALACAATLI Caddesi’nin başlangıç kısmından itibaren ileri doğru dikilen elektrik direklerinin üzerinde dörder tane lamba var. Buraya kadar her şey normal. Tabii ki direk varsa üzerinde de lambası olacak. Benim anlamadığım neden (özellikle) gece 24.00’den sonra söndürülüp sabaha kadar cadde karanlıkta bırakıldığı halde, sabah gün ışıyınca öğle saatlerine kadar yakıldığı...

Diğer şikayetim; ben geç saatlere kadar oturduğum için fark ediyorum. Saat 02.00 ve 03.00 civarında elektrikler gidip-geliyor. Arıza diyemezler. Arızanın oluşu-fark edilmesi-tedbir alınıp giderilmesi için bir zaman geçer. Benim şahit olduğum durum şalter kapatıp-açma şeklinde oluyor. Gece görevlilerin canı sıkılıyor her halde. Tamam gitsin-gelsin o oynayanın da keyfi yerine gelsin diyeceğim ama. Bir sürü elektrikli alet var. Sonunda arıza yapıyor...

K.Bülent KARDEŞ

KISAKISA

n ERYAMANEVLERİ’nde hiç bir tam teşekküllü hastane ve ibadethane yapılmamış ve ilerisi içinde plana alınmamış olması ilginç. Şehir merkezine 20 kilometreden uzak, nüfusu 100 binlerin üzerinde olan Eryaman’da oturanları sağlık hizmeti almak için şehir merkezine gitmek zorunda bırakmak biraz haksızlık olmuyor mu? Aziz ÇETİN

n DAHA
önce de köşenizde yayınlanan önerimi yinelemek istiyorum. Balgat Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nin sonunda bulunan Balgat Merkez Camii’nin yanın yapılan binanın altından su fışkırıyordu. Hem Büyükşehir, hem de Çankaya’ya haber verdik. Sonra ne oldu... Su kanalizasyon verildi ve gürül gürül kanala akıyor.Hakan NOYAN

Kentsel dönüşüm haksızlık yarattı

EVİMİZİ satarak Sarayköy ve Pursaklar’da 8’er dairelik iki arsa aldık. Bitişiğimizdeki insanlar üçer daire karşılığında müteahhide verdiler. Bizde üçer daire karşılığında vermek üzereydik. Yeni yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne göre yarısının bile altında alabiliyoruz ancak.

Kaç yıldır vergimizi ödedik. Kaçak yapı yapmadık. Usulsüz gecekonduların yapıldığı Şentepe’ye bile bunun iki katı verilmiş.

Bizim suçumuz dürüst olmak mı?

Bizim gibi devlet memuru insanların varı yoğu bu arsalar. Biz zengin insanlar değiliz. Lütfen haksızlığa birileri dur desin.

Polatcan KOLAR

Esenboğa pislik içinde

ESENBOĞA için bende ilgili şirkete mesaj göndererek gerek otopark gerekse genel temizlik anlayışları için uyarıda bulundum. Hiç bir cevap gelmedi. Yeni yapılan otoparkta hiçbir tuvalet açık değil, açık olanlarında içine pislikten girilemiyor. Bu Yap-İşlet hizmetlerini kim nasıl denetliyor?

Her şey TAV kontrolünde ise bu işletme beceremediği zaman kimler müdahale edecektir merak ediyorum.

İş binaları yapmakla kalmıyor... ’İşletme’ de bunun en önemli safhası diye düşünüyorum.

Mehmet YAZICIOĞLU
Yazarın Tüm Yazıları