TRT, Nato görüntülerinden ücret almadı

Nato Zirvesi’yle ilgili olarak TRT’nin diğer kanallardan hem para alıp hem de logolu görüntü vermesinin özel kanallarla TRT arasında tartışmalara neden olduğunu yazmıştım.

TRT bu yazıya çarşamba akşamı ana haber bülteninden cevap verdi. TRT’nin Nato Zirvesi’nde yaptığı çalışmalarının anlatıldığı haberde, görüntü verilen kanallardan herhangi bir para talep edilmediği söylendi.

TRT benzer bir açıklamayı bana da gönderdi, konu internet sitelerine taşındı, tartışma büyüdü.

Bazı haber kanallarının ‘pool ücreti’ adıyla TRT’ye ödediğini söylediği ücret, meğer EBU’ya bazı stüdyolar için verilen paraymış. Yani TRT gerçekten de bu yayın karşılığında özel kanallardan herhangi bir ücret almamış.

TRT’nin yurt dışına logosuz, yurt içine logolu verdiği yayınlarla ilgili, özel kanallar ve TRT arasında yaşanan tartışmalar Nato Zirvesi’ndeki basın merkezinde neredeyse yumruklaşma noktasına kadar gelmiş.

TRT 200’e yakın personeli, 7 canlı yayın aracı, 40 canlı yayın kamerası, 20 aktüel kamerayla yaptığı Nato Zirvesi yayınlarını öncelikle bir ulusal görev olarak görüyor. Ücretsiz verdiğim görüntüye de logo kullanırım diyor.

Özel kanallar ise TRT gibi bizim canlı yayın araçlarımız ve ekiplerimiz de oradaydı, gerekirse ortaklaşa bir yayın bile gerçekleştirebilirdik, TRT yurt dışına olduğu gibi yurt içine de logosuz görüntü vermeliydi diyor.

Nihayetinde daha önce İmralı’da, 19 Mayıs törenlerinde yaşadığımız logo tartışmasına bu sefer de çözüm bulunamadı. Artık TRT’nin yayınını yapacağı bir başka organizasyona kaldı iş...

Terim kapışılıyor

Portekiz-Hollanda maçı Fatih Terim’siz ekrana geldi. Çeyrek final karşılaşmalarında Fatih Hoca’nın yorumlarına alışan futbolseverler, maç sonrasında bu kez NTV ekranında açığı kapadılar. Fatih Terim’in yorumcu kimliğini keşfeden kanallar şimdi hocayı paylaşamıyor. NTV’de telefonla programa katılan Fatih Terim, Portekiz-Hollanda maçını yorumladı. Ancak bir telefon bağlantısını bu kadar uzun yapmak ne kadar doğru? Terim dakikalarca telefonda kaldı. Hoca’yı final maçı sonrasında hangi kanal kapacak bakalım?..

Ağır sohbet

Candan Erçetin
geçtiğimiz gün Saba Tümer’deydi... Erçetin piyasada çok görünmediği, sansasyonel haberleriyle gündeme gelmediği için sohbet de zor gidiyor. Sorun Saba Tümer’de değil, aynı günlerde iki ayrı gazetede Candan Erçetin röportajı vardı ki, birbirinin aynıydı. Saba Tümer de bu sıkıntıyı yaşadı ve üçüncü bir kopyasını bu kez televizyonda izledik Erçetin röportajının.

TSM Star

Geçenlerde Ahmet Özhan, TRT’nin kadrolu sanatçısı dedim ki, aynı gün Özhan’ın TRT’nin düzenleyeceği sanat müziği yarışmasında gerçekten kadroya girdiğini gördük. Emel Sayın’la birlikte jüride yer alacak olan Özhan’ı artık daha çok izleyeceğiz TRT ekranında. TRT’ye neden en çok çıkan isim olduğunu bilemem ama böyle bir yarışma için doğru isim olduğunu da belirteyim.

TV bombaları

Karargahı işyeri
Astsubay Doğan’ın bazı davranışları nedeniyle işyerinden de uyarı aldığı ortaya çıktı.
Kanal D Haber dış ses

TV bombaları

Tam zirve!
Türkiye’nin dünyanın dikkatinin odağı haline gelmesi
Bülent Eczacıbaşı (Nato Zirvesi’ni değerlendirirken)

TV bombaları

Cem Yılmaz’a rakip
Eğitim şart!
Sahte diploma yapan zanlılar yakalanınca (Kanal D Haber)
Yazarın Tüm Yazıları