TRT’de Beyaz sayfa

TRT kalıplarını zorlamaya başladı. Yıllardır eleştirilen bürokratik yapısıyla artık TRT’nin kendisi dalga geçer oldu.

R’leri söyleyemeyen Beyaz, Şans Topu’nun tanıtımlarında, denetçiler tarafından ‘Daha TRT diyemiyorsun’ denilerek azarlanıyor. Aynı programın ilk canlı yayınında Beyaz, ‘Burası TRT gülmek yasak, kızlara sarılmak yasak’ diyerek, TRT’nin katı kurallarının yerini hoşgörünün almaya başladığını gösterdi.

Yine aynı TRT’de her akşam 18.00’de Haber Magazin yayınlanıyor. Magazin dünyasındaki pek çok konuya TRT de uzak durmuyor artık... TRT’deki bu değişim sinyalleri ve hareketlilik sevindirici.

Tekrar Şans Topu’na dönersek... Beyaz çok formdaydı. İlk programda olması çok doğal aksaklıkların üzerinden esprilerle geldi, programa dinamiz kattı. Şans Topu’nda Beyaz kadar stüdyo, dekor ve ışık da başarılıydı.

Beyaz’ın; Mehmet Ali Erbil ve Metin Uca’nın kızlarıyla yarışacak kadar seksi olan dansçı kızları TRT’deki değişimin bir başka örneği.

Programın tek kötü yanı ise grafikleriydi. Bu kadar şık, modern, ışıl ışıl bir programa o taşra tv’sine yakışacak grafikler gitti mi? Gri zemin üzerine, düz yazı kullanılmış kocaman grafikler çok amatörceydi!

Benim korkum önümüzdeki hafta grafiklerle birlikte kızlarının elbiselerinin de değişmesi... TRT’de bu kadar dekolte kızlar, birilerini rahatsız eder mi acaba? Ederse, yazının başında söylediklerimi geri alacağım. Ve Beyazıt’ı sadece Beyaz Show’da izlemeye devam edeceğim (Kanal D, 23.20)

X Files müjdesi

X Files
hayranları, hiçbir şeyden çekmediler TGRT’den çektikleri kadar. Saati değişen, günü değişen, tekrara düşen, sansüre uğrayan, geç saatlere atılan dizinin izlenmemesi için her şeyi yapmıştı TGRT.

Neyse ki bunlar geride kaldı, 5 Nisan’dan itibaren X Files hakettiği kanalda CNBC-e’de yayınlanmaya başlıyor. Dizi, birinci bölümden başlayacak ve 9 sezonun tamamı CNBC-e’de yayınlanacak. Hafta içi her akşam 24.00’de ekrana gelecek X Files, bu sayede yeni hayranlar da edinecektir kendine.

Aynı gün bir başka başarılı dizi ER / Emergency Room’un da başlayacağını hatırlatayım.

Yorumsuz

Burhan Şeşen’in TV8’de yıllardır yayınlanan programı Yorumsuz bir süre önce kalkmıştı. Ekrandaki en iyi müzik programlarından biri olan Yorumsuz bu gece TRT1’de ekrana dönüyor. TRT’de aynı tarz bir başka program daha vardı oysa ki... Fatih Erkoç’un sunduğu Yankılar, başarısı üzerine geçen sezon TRT2’den TRT1’e alınmıştı. Ancak bir süre önce TRT2’ye gönderildi tekrar. Şeşen’e hoşgeldin derken, ‘Acaba Yorumsuz’a yer açmak için mi Yankılar TRT2’ye kaldırıldı’ sorusunu da atayım ortaya (TRT1, 00.05)

Şimdi reklamlar

Jüri yemekte

Finansbank popüler olanı ekrana taşımakta gecikmiyor. Son reklam filminde Türkstar jürisini restoranda izliyoruz. Armağan kendini beğenmediğini yazmıştı, hiçbir özelliği olmayan reklamda ben hiçbir şeyi beğenmedim. Hatırlarsanız bankanın bir önceki OH reklamında Galatasaraylı Frank de Bour da oynuyordu. Maçlarda sürekli hata yapınca banka reklamı yayından çekmek zorunda kalmıştı. Mazallah jüri de bu sezon başarısız olsa Finansbank bir sonraki reklamında oynatacak ünlü bulabilir mi acaba...

Diyaloglar

NTV’de Okay Karacan ve Serra Demirkol, Formula 1’in Malezya ayağını canlı yayında yorumluyor...

Okay Karacan: -Evet bir motor arızası daha...

Serra Demirkol: -Ayy üçüncü motor arızası oldu bu, kusucam artık.

Okay Karacan: -Bu tür yorumlar... Formula 1 izleyicisi çok hassas da...
Yazarın Tüm Yazıları