Triptonic

HAFTAYA iki takipçisinin puan kayıplarıyla daha da rahat başladı Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Hem bu avantajı hem de haftaya oynanacak derbiyi aklının bir köşesinde tutarak, bir an önce skoru elde etmek için uzun zamandır görmediğim bir baskıyla oynadı ilk 15 dakika.
Bursaspor’un bu baskıyı kaldıramayacağı belliydi. Fenerbahçe’nin forvetlerinin yapamadığını Sestak ve Frey anlaşmazlığı yaptı ve dakika 17’de Kuyt affetmedi!
Gole kadar Fenerbahçe, oynadığı baskın oyunuyla inanılmaz istatistiklere ulaştı.
5’i isabetli 8 şut, 4 korner, 76’sı isabetli 95 pas, 9 top çalma, 14 atak girişimi…
Yanlış anlaşılmasın bu rakamlar devre arası ya da maç sonu rakamları değil sadece gole kadar yani ilk 17 dakikanın rakamlarıydı! Eski bir futbolcu olarak benim gözümden 8 net pozisyona girdi Fenerbahçe 17 dakikada… Bu sıcağa kar dayanmaz!

SOW RAHATLATTI

FENERBAHÇE bu… Triptonic araba gibi… Rakibini sollarken iki vites birden küçültüp, turboya alıyor oyunu… Skoru elde ettikten sonra ‘cruise kontrol’ ile dinleniyor... Sonra yeniden turbo… Golden sonra oyunu cruise kontrole alan Fenerbahçe’de kontrollü oyun ikinci yarıda da devam etti. Hatta biraz uzun sürdü.
Fenerbahçe 70. dakikaya kadar neredeyse ataksız oynadığı gibi kendi kalesinde de 2’si net 4 pozisyon verdi.
Ersun Hoca’nın bu dakikalarda oyuna müdahale etmemesi ilginçti. Yorulan Salih yerine Selçuk Şahin ya da Mehmet Topuz değişikliği olabilirdi. Baskıdan Sow kurtardı Ersun Hoca’yı…

Haberin Devamı

KALİTELİ AYAKLAR

İKİNCİ yarıdaki ilk olgun atağında ikinci golü bulması da, Fenerbahçe’nin tabelayı değiştirebilecek ayaklarının kalitesini ortaya koyuyor.
Dün akşam Salih, Emre’nin yokluğunda bulduğu fırsatı iyi kullandı. Hem çok koştu hem şekillenen oyunda etkili oldu.
Fenerbahçe aldığı 3 puanla haftaya TT Arena’ya, +13 fark ve tavan yapmış özgüvenle gidiyor. Enteresan bir derbinin heyecanı bizi bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları