Trepaş: “Elektriğe Yönelik Herhangi Bir Gizli Zam Söz Konusu Değildir”

Güncelleme Tarihi:

Trepaş: “Elektriğe Yönelik Herhangi Bir Gizli Zam Söz Konusu Değildir”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 20:02

TREPAŞ'TAN YAPILAN AÇIKLAMADA, ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM YAPILMADIĞI BİLDİRİLDİ.

Trakya Elektrik Perakende A.Ş. (TREPAŞ) tarafından yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yapıldığı yönünde gerçek dışı haberlere yer verildiği, elektriğe herhangi bir gizli zam yapılmadığı bildirildi.
Trakya Elektrik Perakende A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Bu haberlerden etkilenen değerli müşterilerimiz de İşletmelerimize başvuruda bulunarak fatura bedelleri hakkında açıklama talep etmektedir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, elektriğe yönelik herhangi bir gizli zam söz konusu değildir. Düzenleyici kurum Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan zam, bir önceki tarife dönemine göre ortalama yüzde 6,8 oranında olup, EPDK’nın internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılmış ve Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tüm Türkiye’de diğer bir deyişle 81 ilde tarifeler aynıdır. Ulusal tarife uygulaması söz konusudur” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir “vergi” söz konusu değildir. Dağıtım bedeli, elektriğin taşınması anlamına gelen dağıtım hizmetinin karşılığında alınmaktadır.
Önceki dönemlerde uygulanan tarifelerdeki dağıtım bedelleri ile yeni dönemdeki tarife bedelinin doğrudan karşılaştırılması yanlıştır. Çünkü daha önceki dönemde dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ayrı ayrı belirlenen bedeller yeni dönemde dağıtım bedeli başlığı altında birleşmiştir. Ancak dağıtım bedeli enerji fiyatının sadece bir bileşenidir. Enerji bedellerindeki artışlar ile değerlendirildiğinde nihai fiyat artışı ortalama yüzde 6,8’dir. Müşterilerimizin gerçek ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu tip maksatlı haberlere itibar etmemesi konusunda uyarıyoruz. Kamuoyuna önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!