Travel Expo Fuarı'nda Aksaray tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Travel Expo Fuarında Aksaray tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 12:42

Travel Expo Fuarı'nda Aksaray tanıtıldı

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,(DHA)-AKSARAY  Valiliği ve Aksaray Belediyesi, Ankara’da düzenlenen,  23 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Travel EXPO Turizm Fuarı’nda, Aksaray’ı dünyaya tanıttı.
Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Travel EXPO Turizm Fuarı’na Kültür  ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Milletvekilleri, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür  ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasında Turizmcilere seslenerek “2018 sezonu çok iyi gideceğinin işaretini veriyor. Bu sene 38 milyon Turisti görmemiz hayal değil” dedi. Bakan Kurtulmuş, '' Sanat değerinde büyük bir birikime sahip Türkiye'de binlerce yıllık bir mutfak birikimimiz var. Bunun dünya turizmine kazandırılarak, önemli bir ilgi alanı haline gelmesini temin etmeliyiz. Ankara'nın turizmde çok daha yukarıya çıkması, çok daha güçlü bir il olması gerekmektedir. Bunun için de gastronomi önemli bir imkân. Burada bu imkânın kapılarını önce Ankaralılara, sonra Türkiye'ye ve de bütün dünyaya tanıtmak üzere bu sanatımızın kapılarını açıyoruz dedi. Gastronominin aslında yemek sanatı olarak ifade edilmesi gerekir. Türkiye'nin binlerce yıllık bir mutfak birikimi sanat değeri taşıyor. Türk yemek sanatının dünya turizmine kazandırılması gerekiyor. Türkiye'nin sahip olduğu bütün zenginlikleri dünya turizminin dikkatine sunmak için gayretle çalışıyoruz.''dedi. 
MALAKLI KÖPEĞİMİZİ VE TARİHİ DEĞERLERİMİZİ TÜM DÜNYAYA TANITTIK
Aksaray Malaklı köpeği ve sahip olduğu doğal güzellikleri ve turizm değerleriyle fuarda yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Fuarın açılış törenine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile birlikte Aksaray standına ev sahipliği yaptı. Başkan Yazgı, İl Kültür Turizm Müdürü Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya standı ziyaret eden Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırladı. 
Aksaray'ın tanıtımında çok büyük rol oynayan ve Anadolu Aslanı olarak tanınan Aksaray Malaklı cinsi Artist adlı köpek, fuarda yine ziyaretçilerin gözdesi oldu. Fuarı ziyarete gelen yerli ve yabancı 7'den 70'e herkes Aksaray Malaklısı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiri ile yarıştı.

 

 

TRAVEL EXPO TURİZM FUARINDA AKSARAY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!