Transferin fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Transferin fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 00:00

Galatasaray’ın 5 yıllığına 3 milyon Euro artı maç başı 20 bin Euro teklifini geri çeviren milli futbolcu, İspanyol ekibinin yıllık 2.5 milyon Euro’luk teklifini kabul edip, Avrupa hayalini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, Arda Turan'ın yerini ise Arsenal’in Rus futbolcusu Arshavin'le doldurmak için şimdiden çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

YILIN transferi gerçekleşti... Galatasaray Kaptanı Arda Turan, Atletico Madrid’de. 24 yaşındaki milli futbolcu, 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol kulübüne satıldı. 4 yıllık imza atan Arda ise yılda 2.5 milyon Euro alacak. Şimdi gelin, bu transfer nasıl gerçekleşti, tüm detaylarıyla anlatalım.

Atletico Madrid’in yaklaşık bir yıldır peşinde olduğu Arda, Avusturya kampında teknik direktör Fatih Terim ile yaptığı görüşmenin ardından, “Fatih Hocam için Galatasaray’da kaldım” açıklamasını yapmıştı. Ancak İspanyol ekibi, daha önce yaptığı 11 milyon Euro’luk teklifi 13 milyon Euro’ya yükseltip, yeniden Cimbom’un kapısını çalınca, Arda çark etti.

/images/100/0x0/55eb4902f018fbb8f8b75567


Milli futbolcu, geçtiğimiz hafta kendisiyle temasa geçip, yılda 2.5 milyon Euro öneren Atletico Madrid’e, “Siz kulübümle anlaşın, gerisi kolay” mesajını gönderdi. Bunu duyan sarı kırmızılılar yılda 2 milyon Euro alan Arda’ya, ‘Yıllık garanti ücretini 3 milyon Euro’ya çıkaralım, ayrıca maç başı 20 bin Euro verelim; sözleşmeni 2015’e kadar uzat’ teklifini yaptı. Fakat, Avrupa’ya gitmeyi çok istediğini her defasında dile getiren genç yıldız, Atletico’ya oranla kendisine yılda en az 1 milyon Euro kazandıracak bu teklife “Hayır” dedi.

Haberin Devamı

ARDA'NIN YERİNE ARSHAVİN GELİYOR

G.SARAY'DAN ARDA'YA DUYGUSAL VEDA: GÜLE GÜLE ARDA TURAN

Ünal Aysal ve Ali Dürüst de kalmaya ikna edemedi

ARDA Turan’a göre bu iş bitmişti. Ancak, Fatih Terim, kalmasında ısrar ediyordu. Terim, genç yıldızı kaybetmek istemediğini başkan Ünal Aysal ve 2. başkan Ali Dürüst’e iletti. Aysal ve Dürüst, Arda ile konuşup, takımda kalması için ikna etmeye çalıştı. Ancak Arda, “Lütfen engel olmayın, gitmek istiyorum. Avrupa’da oynamak benim hayalim ve artık zamanı geldi” cevabını verdi. Bu sözlerin ardından Galatasaray Kulübü, Atletico Madrid yönetimine, “Gelin görüşelim” dedi.

İspanyol kulübünün sahibi Miguel Angel Gil de vakit kaybetmeden dün İstanbul’a geldi. Bu arada Aysal ve Dürüst, dünkü yönetim kurulu toplantısından sonra Arda ile son bir kez daha görüştü. Arda, “Ben İspanya’da oynamak ve Madrid’de yaşamak istiyorum” deyince, Gil ile masaya oturuldu.

TRANSFER İSPANYOL BASININDA GENİŞ YER BULDU

Haberin Devamı

A. MADRİD: ÜSTÜN YETENEKLİ TÜRK

Osmanlı takımının kaptanını transfer ettik

FOUR Seasons Otel’de gerçekleşen tarihi transfer zirvesinde, Arda Turan’ın menajeri Ahmet Bulut da hazır bulundu. Yapılan görüşmeler sonrasında 12 milyon Euro ve 1 milyon Euro bonus karşılığında anlaşmaya varıldı. Ardından, Les Ottomans’a geçen taraflar, hazırlatılan sözleşmelere imzayı attı ve saat 21.20’de bu görüşme borsaya bildirildi.

/images/100/0x0/55eb4902f018fbb8f8b75569


Kulüpler arasında anlaşma sağlanmasının ardından Arda, milli takım kampından kısa bir süre ayrılarak, Les Ottomans Otel’e geldi ve Miguel Angel Gil ile görüştü. Atletico Madrid Kulübü’nün resmi siteden ‘Osmanlı takımının kaptanı’ diye tanıttığı Arda, cuma günü Madrid’de sağlık kontrolünden geçirilecek, salı günü de basına tanıtılacak. Bu arada, pazarlıkta, sarı kırmızılıların bir ara ilgilendiği Forlan ve Reyes’in hiç konuşulmadığı öğrenildi.

ARDA'NIN SATIŞI G.SARAY HİSSELERİNİ UÇURDU  

Haberin Devamı

Arda, en pahalı 2. Türk futbolcu

OYUNCU ADI HANGİ TAKIMA GİTTİ ÖDENEN BEDEL
Mesut Özil W.Bremen’den R.Madrid’e 15 milyon Euro
Arda Turan G.Saray’dan A.Madrid’e 13 milyon Euro
Nuri Şahin B.Dortmund’dan R.Madrid’e 11 milyon Euro
Mevlüt Erdinç Sochaux’dan PSG’ye 10 milyon Euro
Gökdeniz Karadeniz Trabzon’dan R.Kazan’a 8.7 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!