Transfer borsası

Güncelleme Tarihi:

Transfer borsası
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

'Yılın en iyileri' ve 'En kariyerlisi kim?' anketleriyle gündem yaratan hurriyet.com.tr/<1>spor'dan bir yenilik daha... Süper Lig kulüplerinin kadrosuna kattığı, anlaştığı ve gündemindeki yıldızlar...

Haberin Devamı

Birbirinden ünlü yıldızlarla dolu Süper Lig transfer borsası / Foto-galeri
  
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos'u renklerine katmasının ardından 'üç büyükler', yıldız

Â

Transfer borsası
ROBERTO CARLOS KÄ°MDÄ°R
10 Nisan 1973 tarihinde dünyaya geldi. Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmez sol kanat oyuncularından olan Roberto Carlos, 2006 Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

Frikik golleri, hedefi bulan ortaları ve uzaktan attığı gollerle tanınan Roberto Carlos, uzun taç atışları da kullanabiliyor.

KARÄ°YERÄ°
Roberto Carlos, 1992 şubat ayında ilk kez Brezilya Milli Takımı'nda forma giydi. Brezilyalı futbolcu 1992-95 yıllarında Palmerias (Brezilya), 1995-96 yıllarında Inter (İtalya) ve 1996-2007 yıllarında ise 11 yıl Real Madrid (İspanya) takımlarında forma giydi.

Haberin Devamı

Brezilya Milli Takımı'nda 132 kez forma giyip 10 gol atan Carlos, Palmerias'da 184 kez maça çıkıp 17 gol atarken, Inter'de 34 maçta 7 kez, Real Madrid'de çıktığı 582 maçta 71 kez fileleri havalandırdı.

Yıldız futbolcunun kariyerindeki şampiyonluklar:
1993 Brezilya Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Palmeiras)
1996 Olimpiyat Oyunları Bronz Madalyası (Brezilya)
1997 Ä°spanya Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)
1997 Copa America ÅŸampiyonluÄŸu (Brezilya)
1998 Avrupa Åžampiyonlar Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)
1998 Kıtalararası Kupa Şampiyonluğu (Real Madrid)
1998 Dünya Kupası ikinciliği (Brezilya)
1999 Copa America ÅŸampiyonluÄŸu (Brezilya)
2000 Avrupa Åžampiyonlar Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)
2001 Ä°spanya Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)
2002 Åžampiyonlar Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)
2002 Avrupa Süper Kupa şampiyonluğu (Real Madrid)
2002 Kıtalararası Kupa şampiyonluğu (Real Madrid)
2002 Dünya Kupası şampiyonluğu (Brezilya)
2003 Ä°spanya Ligi ÅŸampiyonluÄŸu (Real Madrid)

futbolcu transferi için harekete geçti.

Lincoln transferi için Almanya’ya kamp kuran G.Saray, sürpriz bir isimle anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, Almanya İkinci Ligi takımlarından Kaiserslautern'de forma giyen Cezayir asıllı Fransız stoper İsmael Bouzid'i transfer etti.

Tigana'nın boluğunu Ertuğrul Sağlam ile dolduran Beşiktaş yönetimi, dış transferde Şilili futbolcu Tello'ya imza attırırken, Fenerbehçe'den Rüştü ve Mehmet Yozgatlı'yı alarak adeta operasyon yaptı. Beşiktaş, Helguera ve Makelele transferleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Colin Kazım Richards'ı ezeli rakibinin elinden alan Fenerbahçe'nin ise Milan'ın golcüsü Ronaldo ve Chalsea'de mutsuz bir sezon geçiren Shevchenko'ya teklif götürdüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Önümüzdeki sezon üst sıraları zorlamayı hedefleyen Gençlerbirliği, Avustralya'da 'yılın futbolcusu' seçilen Nick Carle ile sözleşme imzalarken, Boca Juniors forması giyen Martin Palermo’yu renklerine katmak için de girişimlere başladı.

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de oynamak istediğini açıklayan Sergen Yalçın, henüz kendine kulüp bulamadı. Antalyaspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan Ali Bilgin-Fenerbahçe flörtü yılan hikayesine döndü.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!