Trafik sorununa ortak önerge

Güncelleme Tarihi:

Trafik sorununa ortak önerge
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 01:00

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri AK Parti’li Ali Yurt ile Büyük Birlik Parti’li İbrahim Uyar, Etimesgut ve Sincan bölgesi çıkışındaki trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı ortak bir kroki çalışması yaptı. Ortak önerge veren meclis üyeleri, çalışmanın çevre düzeni plan taslağına işlenmesini de istedi.

Haberin Devamı

Zırhlı Birlikler doğu-batı bağlantısı, Turgut Özal Köprüsü ile İstanbul ve Eskişehir Yolu bağlantılarına ilişkin ayrıntılı bir yol çalışması yapan meclis üyeleri Ali Yurt ile İbrahim Uyar’ın Meclis tarafından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen önergesi, komisyonda kabul edildi. Önümüzdeki ay meclise gelmesi beklenen önergedeki çalışmanın Etimesgut ve Sincan’ın trafik sorununa büyük bir çözüm sunacağını belirten Ali Yurt ve İbrahim Uyar, şunları söyledi: 

NÜFUS İKİ MİSLİ ARTACAK

“Sincan ve Etimesgut ilçe nüfusları toplamı yaklaşık 1 milyon 50 bin civarında. Bu nüfusun yüzde 70’i ulaşım olarak Sincan ve Etimesgut’u Ankara Bulvarı’na bağlayan İstasyon Caddesi’ni kullanıyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde İstasyon Caddesi ve Etimesgut merkezden Ankara Bulvarı’na çıkan ara yolla saatlerce araç yoğunluğu ile boğuşuluyor. Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan 1/100000 ölçekli çevre düzeni plan çalışmasında 2038 yılı itibarıyla bölgede Etimesgut için 1 milyon 419 bin 680, Sincan için 845 bin 712 bin nüfus öngörülüyor. Nüfusun iki mislinden fazla artarak 2 milyon 160 bin olacağı düşünülürse ulaşım ana planı ile çözüm önerileri ele alınıp gereği yapılmazsa sıkıntı daha da büyüyecektir. Öneri ve teklifimizin uzmanlarca da incelenerek uygun görülmesi halinde geliştirilerek çevre düzeni plan taslağına işlenmesi bölge trafiğine bir çözüm olacaktır.”

Haberin Devamı

YENİ YOL GÜZERGAHLARI

Sabancı Bulvarı’nı Zırhlı Birlikler’in içerisinden Bağlıca’ya bağlayacak olan yeni yol çalışmasına da yer veren Yurt ve Uyar, bölgedeki trafiği rahatlatmak için şu önerilerde bulundu:

* İstasyon Caddesi tren yolu tarafından genişletilerek Turgut Özal Köprüsü-TRT arazisi içinden geçip, Akasya Sokağı 30-40 metrelik bir cadde haline dönüştürülebilir. Ekmek Fabrikası civarı kavşağa, devamından MİT yeni yerleşkesi civarından geçerek açılacak olan Sabancı Bulvarı’ndan devamla Gordion AVM’den Eskişehir Yolu’na bağlanabilir.

* Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası önünden askeri fabrika nizamiyesini takiple açılacak yeni yol birinci maddedeki yeni yolla birleştirilerek Hava Hastanesi arkasından Ankara Bulvarı’na birleşen yol bağlantısı yapılabilir.

Haberin Devamı

* Zirve Caddesi’nin devamıyla yeni açılacak yol ve birinci maddedeki yolun MİT bitişiğinden geçen yolla bağlantısı gerçekleştirilebilir.

* Turgut Özal Köprüsü’nden İstanbul-Ayaş yolundan İstanbul Yolu’nun Etimesgut girişi olarak ayrılan yolda, Ayaş, Sincan, Yenikent, Güdül, Beypazarı, Nallıhan istikametinde yoğunluğu düşürmek amacıyla Etimesgut merkeze müstakil giriş için Çakırlar-Hipodrom Kavşağı tekrar düzenlenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!