Trafik polisliği sadece ceza kesmek değildir

BEN Ankara’da oturan ve sürekli ipe sapa gelmez nedenlerle trafik cezası nedeniyle devlete ödeme yapacam diye çalışan ve eli cebinden bir türlü ayrılamayan bir vatandaşım.

Tunus Caddesi tarafını bilirsiniz; yüzü gözü kesik çizik değnekçilerin eline emanet etti sevgili devlet bizi. Bu da yetmiyor, değnekçi zulmü bizi kesmez diye bir de kendileri bunu yapıyorlar. Tunalı tarafında 7 tane çekici gördüm, bunların başka işi yok mu? Bugüne kadar park eden arabalar batmadı da şimdi mi batıyor? O civarlardaki otopark işletmelerine ise arabanızı kız veriyor; 3 saat sonra 3 çocuklu dul olarak iade alıyorsunuz. Bu vatandaşa hainlik neyin nesidir bir türlü anlamıyorum. Evinize ceza makbuzları geliyor (en son bugün aldım) ‘polis ihtarına uymamak’ kısmını okudum gerisi ise (memur bilgisi vs) asla okunur gibi değil, ben böyle bir durumun olduğunu dahi hatırlamıyorum, konuyla ilgili bilgi almak için ise birkaç numara buldum devamlı arıyorum ama kimseye ulaşamıyorum.
Madem öyle bir durum var o gün bana korna, anons vs metotlarla ulaşıp, beni niye durdurmuyorlar. Bilmediğim bir konuyla ilgili olarak 130 TL para ödemek zorunda bırakılıyorum ve gerekçe açıklayacak bir muhatap bile bulamıyorum.
Sinem DOĞANER

CHP’de neler oluyor


GÜNÜMÜZÜN Türkiye’sinde umut CHP’dir, ancak doğru yönetilir, kırgınlar kazanılır, projeler üretilir, güven verilirse başarılı olur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa gelişi iyi bir umut kıvılcımı yaktı ancak bu umut kıvılcımının yayılması için hava ve rüzgar lazım, Türkiye’yi olumsuz gidişattan kurtaracak özgürlük, barış ve huzur meşalesini yakıp büyütecek bir hareket lazım. Evet Kılıçdaroğlu seviliyor isteniyor ancak Önder Sav için aynı şeyleri söyleyemiyoruz kendine bağlı teşkilatların ve delegelerin dışında partili-partisiz, sempatizan veya iktidara karşı herkez Deniz Baykal kadar onun da gitmesini istiyordu.
Son gelişmeler CHP alternatiflerini umutlandırdı ancak benim gibi iktidar karşıtı, aydınlık, özgürlükçü ve ilerici insanları üzdü.
Burda görev Kılıçdaroğlu’na düşüyor lütfen kapalı kapılar ardında konuşulanları kamuoyuna veya CHP’ye güvenmek isteyenlere açıklayın. Önder Sav konuşuyor herkes susuyor. Zannediyorum plan yine Deniz Baykal komplo olayında olduğu gibi; sükut ikrardan gelir, Önder Sav doğru söylüyor, CHP bugün bu rüzgarı yakalamışsa Kemal Kılıçdaroğlu genel başkansa, CHP büyüyorsa sebebi Önder Sav’dır, onu sevin, ona sahip çıkın demek istiyorlar. Ancak bakırı altınla kaplasanız bakır yine bakırdır, mecbur muyuz Önder Sav’ı sevmeye, her yaptığına göz yummaya. Biz gençleşmek istiyoruz statükoya hayır diyoruz, genç beyinler, aktif, ateşli, yürekli toplum, sosyal demokrat, halkçı ruh istiyoruz.
A.K.T.

Biz bu kentin nesiyiz

14 yıldır Ümitköy Binsesin Sitesi 93 sokakta oturuyorum. Evimizi yaptığım yıllarda, 93 sokak ‘çift yönlü’ bağlantılıydı. İmar durumunu değiştirdiler ve ‘dipsiz sokak’ olup ‘trafik’ işareti kondu. En az iki yıldır bu işareti söküp attılar.
Ben kişisel olarak enaz iki kez Büyükşehir Belediyesine telefon edip sorunu ilettim. Günde en az 20-30 taşıt bu sokağa girip geri dönüyor.
Çankaya Belediyesi’ne de ilettim; sonuç değişmedi.
Mahmut TANKUT
Yazarın Tüm Yazıları