Trabzon'un dişine göre

Güncelleme Tarihi:

Trabzonun dişine göre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Trabzonspor ilk maçı 12 Ağustos'ta Trabzon, rövanşı 26 Ağustos'ta İskoçya'da oynayacak...

İlk maç Trabzon'da

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecek Trabzonspor, eleme turunda İskoçya'nın Dundee United takımı ile eşleşti. İsviçre'nin Cenevre kentinde çekilen kura sonucu İskoç temsilcisi ile mücadele edecek Trabzonspor ilk maçı 12 Ağustos'ta Trabzon'da, rövanşı 26 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

Seribaşı takımdı

Geçen sezon UEFA Kupası'nı Schalke kazandığı için bu kupada eleme turu oynamak zorunda kalan bordo mavililer, eşleşmeye seri başı olarak katıldı. UEFA Kupası'ndaki diğer temsilcimiz F.Bahçe ile Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele edecek Kocaeli'nin 1. turdaki rakipleri ise 29 Ağustos'ta çekilecek kurayla belirlenecek.

Ön elemede 17 gol

İskoçya Ligi'ni 3. sırada bitiren D.United, 1983-84'de Şampiyon Kulüpler'de yarı final, 1986-87'de UEFA Kupası'nda final oynadı. UEFA Kupası ön eleme turunda Andorra'nın CE Principat takımını iki maçta 17 gol atarak eledi. Menajerliğini Tommy McLean'ın yaptığı D.United'ın kadrosunda Hollandalı Dykstri, İzlandalı Olaffson, İsveçli Zetterlund gibi yabancılar var. D.United Menajeri John Murray, Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘‘Daha önce Bursaspor'a elenmiştik. Liverpool'u yenen Trabzon'un Ada'da şöhreti büyük. Bizi korkutuyor. En güçlü rakiplerden biriyle eşleştik.''

Vural turdan umutlu

Trabzon Teknik Direktörü Yılmaz Vural, UEFA Kupası'ndaki rakipleri Dundee United'ın güçlü bir takım olduğunu belirterek, ‘‘Çeyrek finali hedefliyoruz. Bu nedenle rakibimizi elemek zorundayız'' dedi. Vural sahalarında oynayacakları ilk maçtan avantajlı bir skor elde etmek istediklerni söyledi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan kura çekimine katılan Trabzon İkinci Başkanı Hüseyin Başaran ise, güçlü bir takımla eşleştiklerini vurgulayarak, ‘‘Ukrayna takımını tercih ederdik. Ancak, yapacağımız maçlarda evimizde alacağımız farklı bir galibiyetle bu turu geçeceğimize inanıyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!