Trabzonspor'un yeni stadının temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporun yeni stadının temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 12:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Trabzonspor'un yeni tesislerinin temel atmatörenine katıldı ve bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında spor alanında Trabzon'a yapılan yatırımlardan söz etti ve yeni stadyumun isminin yapılacak anket sonucunda Trabzon halkı tarafından belirleneceğini belirtti. Başbakan Erdoğan'dan önce kürsüye gelerek bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu ise 'kulübe siyaset bulaştırıyor' eleştirilerine cevap verdi: Dünyayı ahtapot gibi yöneten aktörler ve onların Türkiye uzantıları ülkemizin güçlenmesini istemiyorlar...

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Akyazı'daki stadyum temel atma tönerininde yaptığı konuşmada Trabzon'a hükümetleri döneminde yapılan spor yatırımlarını hatırlattı ve yeni yapılacak stadyumun da iki yıl içinde tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Stadyum yeri itibariyle muazzam ve 795 bin metrekarelik bir alanda bir kompleks. İçinde stadyumu var, tüm tesisler var. Bütün antrenman alanları, tenis kortları, kapalı spor salonlarıyla, oteliyle çok istisnai durumlar haricinde biliyorsunuz ben temel atmaya gitmem. Burası benim içinde çok büyük önem arz ettiği için bu törene katıldı. Bu stat bizim Trabzon’a sözümüzdü. Sözümüzün arkasında durduk. Bugün Stadyumun temelini atıyoruz. İnşallah iki yıl sonra da açılışını yapacağız. 230 milyon liralık bir bedelle yapacağız.

Haberin Devamı

Hüseyin Avni Aker kaç kişilik? 18 bin kişilik. Şimdi burası, bir delikanlı diyor ki 40 bin 61. Arkadan şimdi tekrar yeniledi 41 bin 61 olsun diyor. Şimdi tabi seve seve. Yani 40 bin 61’yi yapan 41 bin 61’i yapar. Bu stadı doldurmadıktan sonra onun bir anlamı var mı? Artık burası Trabzon Büyükşehir. Buranın dolması lazım. Trabzonluların spora futbola aşklarını biliyoruz. Dünya üniversiteler arası oyunlarını burada düzenledik. Buraya yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptık. Trabzon sporda önemli bir sıçrama yapması lazım. Bunu bekliyoruz. Niye? Yatırım yaptığımıza göre karşılığını da alalım. Hep beraber çalışmamız lazım.

Şu anda UEFA şehirleri arasında Trabzon dünyada müstesna bir yere sahip olacak. Bu tesiste engelli soyunma odalarından basın toplantısı salonuna revire kadar ihtiyaç duyulacak her türlü ünite mevcut. Stad alanında 7 çim futbol sahası, iki basket sahası, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor. Trabzonumuzda bu büyüklükte tesisi inşa edecek yer bulmak çok zordu.

Biz Akyazı’da denizi doldurarak bu alanı oluşturduk. Bakın buraya şu gördüğünüz arka plandaki kazıklar var ya, onlardan üç bin kazık çakılacak. Zemin sağlam olsun diye. Stad için doldurduğumuz alanın büyüklüğü 775 bin metrekare. 459 bin metrekare bir alan oluşturduk. Karada yer yoksa denizi dolduruyoruz Trabzon’a hak ettiği hizmeti veriyoruz. Şu on yılda Trabzon’a yaptığımızın yatırımın tutarı 5 katrilyon lira. Kanuni tünelini de açıyoruz. Bu tünel de açıldığı zaman bu bölgede virajları yaşamadan süratle tünelin karşı ucundan emniyet içinde yolumuzu bulacağız. İnşallah iki yıl sonra bu statta sizlerle beraber Trabzonspor’un maçlarını izleyeceğiz. Sporun özellikle de futbolun Trabzon için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Futbol oynamış ve Karadeniz’in bir evladı olarak hislerinizi biliyorum. Gençlerimizi futbol için bu kadar arzuluyken biz onlara sırtımızı dönemezdik."

"TRABZON'A SİYASET SOKMAYAN TEK BAŞKANIM"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise Başbakan Tayyip Erdoğan'dan önce kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Konuşmasında kendisine yöneltilen 'kulübe siyaset bulaştırıyor' iddialarına yanıt veren Hacıosmanoğlu, "Ben Trabzon'a siyaset sokmayan tek başkanım" iddiasında da bulundu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmasından şunları söyledi;


"Bu tesisi Trabzon’a kazandıran Sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. Trabzonspor’a siyaset soktuğumla ilgili eleştiriler alıyorum. Trabzonspor’a siyaset sokmayan tek başkanımdır. Biz siyaset değil spor adamıyız. Yakın tarihimizin en büyük lideri dediğimiz sayın Başbakanımızın yaptıklarını ben görüyorum. ‘Spor adamı konuşmaz’ deniyor. Bir ülkede hizmet den bir lider varsa spor adamı konuşur. Bizim ülkemizin güçlenmemesi istemeyen dünyayı ahtapot gibi yöneten aktörler var. Onların ülke içindeki uzantıları Türkiye’nin bu şekilde devam etmesini istemezler tabi ki. Sayın Başbakanımızın üzerinde poyunlar oynanıyor. Bu ülkeyi bu noktaya getiren Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bundan gocunanlar varsa gocunsunlar."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!