Trabzonspor'un gözü Fernandao'da

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporun gözü Fernandaoda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 13:05

Transfer döneminde kadrosunu kaliteli futbolcularla güçlendirmekte kararlı olan Trabzonspor, Futbol Şube Menajeri Necmi Perekli'nin Brezilya'da izleyip çok beğendiği, Ersun Yanal'ın da yeşil ışık yaktığı Internacional'ın golcüsü Fernandao için girişimlere başlıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, göreve gelmesinin ardından kadrodaki revizyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yanal'ın mevcut kadrodan Aralık ayındaki transfer dönemine kadar beklediği verimi alamadığı en az beş futbolcuyu gönderme kararı aldığı öğrenildi. Bu futbolcuların yerine boş olan yabancı kontenjanını doldurmak isteyen Yanal, Brezilya'ya gönderdiği Futbol Şube Menajeri Necmi Perekli ile sürekli temas halinde.

Bugüne kadar Brezilya'ya yaptığı transfer seferlerinden bir türlü istediği verimi alamayan Trabzonspor'da yönetim ise bu kez başarılı olacağına inanıyor. Brezilya'da bulunduğu iki haftalık süreçte 10'a yakın maç izleyen Perekli ise detaylı bir transfer raporu hazırladı. Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda özellikle forvet ve orta saha oyuncularını takip eden Perekli'nin üç isim üzerinde karar kıldığı öğrenildi.

FERNANDAO'YA YAKIN TAKİP

Ersun Yanal'ın Manisaspor'da görevdeyken takip ettiği ancak transferlerini gerçekleştiremediği futbolcuları da izleyen Perekli, Internacional'ın 29 yaşındaki yıldız ismi Fernandao Lucio da Costa'ya hayran kaldı. 1.90 metre boyundaki Fernandao'yu Yanal'a öneren Perekli, olumlu yanıt aldı.

Futbolcunun CD'leri ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye'ye dönecek olan Perekli'nin, Fernandao'yu, "Yırtıcı, saldırgan ve bitirici şutları var. Tam aradığımız tipte bir forvet oyuncusu" şeklinde tanıttığı belirtildi.

Fernandao'nun bonservis bedelinin yüksek oluşu nedeniyle sıkıntı yaşayan yönetimin ise bu sorunu aşmak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Perekli, bu futbolcunun dışında yine İnternacional'dan orta saha oyuncusu Edinho ve Fluminense'de 10 numara oynayan Alex Mescinhini'nin isimlerini de Yanal'a önerdi. Bu futbolcular üzerinde Trabzon'da yöneticilerinde katılacağı detaylı bir transfer toplantısının yapılacağı iddia edildi.

YUSUF İÇİN NABIZ YOKLANACAK

Trabzonspor yönetimi Denizlispor'un olumsuz yanıt vermesine rağmen Yusuf'un peşini bırakmamakta kararlı gözüküyor. Futbolcuyu ikna eden ancak kulübüyle anlaşmazlıklar yaşayan bordo - mavili yönetimin, Denizlispor'a takas teklifinde bulanacağı kaydedildi. Yusuf'un tecrübesi ile takıma ağabeylik yapacağını düşünen Yanal'ın takasta kullanılacak isimleri ise yönetime verdiği iddia edildi. Denizlispor'a takasta önerilecek isimler arasında Ömer Rıza ve Yusuf'un isimleri geçiyor. Bordo - mavili yönetim kongre sürecinin ardından göreve devam edilmesi durumunda Yusuf için Denizlispor'un nabzını tekrar yoklayacak. Bu arada Ankaragücü'nün golcü ismi Bebbe ile de görüşmeler sürüyor. Bu futbolcuyu Türk statüsünde oynayabildiği için transfer etmek isteyen yönetim, Ankaragücü başkanı Cemal Aydın'ı da ikna etmeye çalışıyor.

KALEDE İSTİKRARSIZLIK

Trabzonspor'un genç kalecisi Tolga Zengin'in Beşiktaş maçında sakatlanmasının ardından bordo - mavili kalede istikrarsızlık yaşanıyor.
Tolga'nın ardından kaleyi devralan Brezilyalı file bekçisi Jefferson, biri Süper Ligde, üçü Türkiye Kupası'nda olmak üzere kalesinde toplam 4 gol gördü. İki maç kalede kalabilen Jefferson'dan eldivenleri devralan Ahmet Şahin ise oynadığı 2 lig maçında kalesinde üç gol gördü. İki kaleci 4 maçta toplam 7 gol yerken, Tolga Zengin ise oynadığı yedi karşılaşmada kalesinde 6 gol görmüştü. Yedek kalecilerin formsuzluğu nedeniyle canı sıkkın olan Yanal ise kulüp doktorlarına Tolga'nın Galatasaray maçına mutlaka yetiştirilmesi konusunda direktif verdi.

MİLLİ HAYAL KIRIKLIĞI

Şampiyonluk parolası ile başladığı yeni sezonda yaşadığı hayal kırıklıkları zirveden uzaklaşan Trabzonspor bir darbede Milli takımlardan yedi. 29 kişilik futbolcu kadrosundan sadece iki futbolcusunu Milli takımlara gönderen bordo - mavili takımda büyük hayal kırıklığı yaşanıyor. Önce Yattara'nın Gine Milli takımına çağırılmaması, ardından Hüseyin'in Fatih Terim tarafından A milli takım kadrosundan çıkartılmasından sonra, Ergin Keleş'in de Ümit Milli takıma çağırılmaması bordo - mavili takıma büyük darbe vurdu. Sadece Gökdeniz'i A Milli takıma, Jabi'yi de Gine Milli takımına gönderen bordo - mavili takım, tarihinin Milli futbolcular açısından en sönük yıllarından birini yaşıyor. Göreve geldiğinde en büyük hedefinin Milli takımlara fazla sayıda futbolcu göndermek olduğunu söyleyen teknik direktör Ersun Yanal'ın ise futbolculara yılmamaları konusunda tembihte bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!