Trabzonspor'dan UEFA'ya yeni başvuru

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspordan UEFAya yeni başvuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 12:06

Trabzonspor Kulübü, CAS’ın onadığı Eskişehirspor kararına göre Fenerbahçe’ye daha önce aldığı 2 yıllık Avrupa kupalarından men cezasının haricinde yeni bir ceza verilmesi istemiyle UEFA’ya başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuyla ilgili UEFA nezdindeki girişimleri devam ediyor. Bordo – mavililer, son olarak dün UEFA’ya başvuru yaparak, CAS kararlarına göre, sarı-lacivertlilerin Eskişehir-Trabzonspor ve Eskişehir-Fenerbahçe maçlarında da teşvik primi verdiği ve şike yaptığının tespit edildiğini, buna göre ek ceza verilmesini istedi.

“ISRARLA GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
Konuyla ilgili Trabzonspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, 2010-2011 sezonunda yapılan şikenin, UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından tespit edildiği hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:
“Fakat şike yapan kulüplere Türkiye liginde herhangi bir ceza verilmemiştir. Bu konuda kulübümüzün 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya yaptığı şikâyet üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü hakkında soruşturma açılmıştır. Süreç, halen UEFA nezdinde sürmektedir. FIFA; UEFA kararının ardından, durumu değerlendireceğini kulübümüze bildirmiştir. Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın devam ettiği de UEFA tarafından kulübümüze bildirilmiştir. Ülke futbolu hakkında, bu hayati önemdeki gelişmeler yaşanırken, yetkili makamlar, konuyu ısrarla görmezlikten gelmektedirler.”

Trabzonspordan UEFAya yeni başvuru
TRABZONSPOR'DA BİR YÖNETİCİ DAHA İSTİFA ETTİ

Haberin Devamı

YENİ CAS KARARINA GÖRE ARTIRMA İSTENDİ
Bordo-mavili kulübün açıklamasında, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararları ile yeni bir durumun ortaya çıktığı vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:
"2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’nin şike yaptığı CAS kararıyla sabittir. UEFA, şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü’nü 2 sene süresince UEFA kupalarına katılmaktan men etmiştir. 11 Nisan 2014 tarihli CAS kararında belirtildiği üzere, Fenerbahçe Kulübü 2011 senesinde oynadığı 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maçlar; Gençlerbirliği, Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Sivasspor maçlarıdır. Kısa bir süre önce Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerine de UEFA tarafından şike nedeniyle ceza verilmiştir. Bu cezalar da CAS tarafından onanmıştır. CAS’ın Eskişehir kararına göre; Fenerbahçe, 22 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor maçında teşvik primi vermiş, 9 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe maçında ise şike yapmıştır. (Fenerbahçe Kulübü, Eskişehirspor teknik direktörü ve futbolcusuna 300.000 Dolar şike parası ödemiştir).”

Haberin Devamı

EK CEZA İÇİN BAŞVURU
Trabzonspor’un UEFA’ya 2 maç için ek ceza verilmesi konusunda yeni bir başvuruda bulunduğunun belirtildiği açıklama şöyle devam etti:
“Fenerbahçe Kulübü’ne verilen 2 yıllık cezaya yukarıda belirtilen Eskişehirspor–Trabzonspor ve Eskişehirspor–Fenerbahçe maçları dahil değildir. Dolayısı ile Fenerbahçe Kulübü’ne eksik ceza verilmiştir. Şikeye hem ulusal ligde hem de UEFA turnuvalarında ceza verilmesi, hukukun gereğidir. Trabzonspor Kulübü bu amaçla, yeni bir başvuru yaparak UEFA’yı ek ceza vermeye ve gerekli tedbirleri almaya davet etmiştir. Bu vesileyle, 22 Nisan 2011 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor müsabakasından sonra kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan taraftarımız Mustafa Çelik’i ve tüm merhum taraftarlarımızı saygıyla anıyoruz. Trabzonspor, adalet mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!