Trabzonspor'da ikinci revizyon yolda

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda ikinci revizyon yolda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 12:45

Celaleddin ve Ceyhun ile yolların ayrılmasını isteyen teknik direktör Ersun Yanal, Sivasspor yenilgisi sonrası ikinci revizyon için düğmeye bastı. Gönderilecek isimleri belirleyen Yanal'ın, yönetimin transfer yapmasını beklediği belirtildi.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda Sivasspor'a 2 - 0'lık skorla boyun eğen Trabzonspor'da alınan sonucun faturası futbolculara kesildi. Yönetimin Fortis Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ve Süper Lig'de Sivasspor karşısında alınan mağlubiyetlerden dolayı futbolculara ceza kesmesi beklenirken, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Ceyhun ve Celaleddin'den sonra kadrodaki revizyonuna devam edeceği belirtildi. Sivasspor maçı sonrası, "Yapmak istediğimiz birkaç transferin gerçekleşmesi durumunda, takımdan yeni ayrılıklar olabilir. İyi transfer yapılması adına zor ve yoğun bir dönem yaşıyoruz" açıklaması ile kadroda bulunan futbolculara göz dağı veren Yanal, takımdan gönderilecek isimleri de belirledi. Yanal'ın gönderilecekler listesinde; Musa, Jefferson, Ayman, Erdinç ve Ferhat'ın yer aldığı öğrenildi. Yanal'ın yapılacak transfer sayısına göre bu listeyi artırabileceği öğrenilirken takımdan izinsiz ayrılan Ömer Rıza'ya da teklif gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ALEX DEFTERİNİ ERSUN KAPATTI

Trabzonspor'un uzun zamandır peşinde koştuğu Brezilyalı futbolcular Fernandao ve Alex'in transferi resmen kapandı. Yönetimden transfer umudunu kesen teknik direktör Ersun Yanal, Alex ve benzeri oyuncularla ilgili transfer defterini kapattıklarını söyledi. Yanal'ın, yönetime gelecek vadeden futbolcuların alınması için yeni bir rapor sunduğu belirtildi.

Türkiye Kupası'na havlu atan, ligden de kopma noktasına gelen bordo-mavili takımdan bundan sonraki haftalarda genç futbolculara şans vereceği öğrenilen Yanal'ın, yönetimde yaşanan belirsizlikten de oldukça rahatsız olduğu belirtildi.

ERSUN YANAL DA ÇARE OLAMADI

Trabzonspor'da büyük umutlarla takımın başına getirilen Teknik Direktör Ersun Yanal, ligin 11. haftasından itibaren takımın başında çıktığı 8 maçta 3 galibiyet alırken, 5 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda Trabzonspor kalesinde 14 gol görürken, rakip fileleri ise 10 kez havalandırdı. Ersun Yanal ile aldığı üç galibiyete de kendi sahasında ulaşan Trabzonspor, ligde ve kupada oynadığı 7 deplasman maçında ise galibiyet elde edemedi.

Haberin Devamı

HAVALİMANINDAN ESKORTLA ÇIKTILAR

Trabzonspor Sivasspor deplasmanında aldığı 2 - 0'lık mağlubiyetin ardından gece özel uçakla Trabzon'a döndü. Bordo - mavili takımda morallerin bozuk olduğu gözlenirken, havalimanından tesislere kadar futbolcuları ve yönetimi taşıyan otobüse bir polis otosu, bir otobüs çevik kuvvet ve bir jandarma minibüsünün eşlik etmesi dikkat çekti. Bordo - mavili yöneticilerin taraftar tepkisinden çekindiği için böyle bir önlem aldığı öğrenilirken, havalimanında tek bir taraftarın dahi olmaması ise dikkat çekti.

STOPER KRİZİ

Trabzonspor, Sivasspor ile oynadığı lig maçında üç puanın yanı sıra iki stoperini de kaybetti. Karşılaşmanın 74. dakikasında rakip oyuncuya ceza sahası içinde yaptığı faulle penaltıya sebep olan ve kırmızı kart ile oyun dışı kalan Çağdaş ve Sivasspor maçında gördüğü sarı kartla 4. sarı karta ulaşan Erdinç, cezalı durumda oldukları için bu hafta sonu oynanacak olan Gençlerbirliği Oftaşsspor maçında forma giyemeyecek. Bordo - mavili takımda stoper Tolga Seyhan'ın sakatlığı devam ederken, Oftaşspor maçı öncesi stoperlerden sadece Tayfun'un sorunu bulunmuyor. İkinci devrenin başında Risp'i Ankaraspor'a, Ufukhan'ı da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a veren bordo - mavili takım stopersiz kalmanın sıkıntısını yaşıyor. Yanal'ın Oftaş maçında Hüseyin'i stoper mevkiinde oynatması bekleniyor.

Haberin Devamı

"MASADA DA SAHADA DA KAYBETTİK"

Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler Sivasspor mağlubiyeti sonrası, başta yönetim olmak üzere, teknik heyet ve futbolculara ateş püskürdü. Günebakış gazetesi, "Masada da, sahada da kaybettik" girişini "Utanç tablosu" başlığıyla tamamladı. Taka gazetesi, "Ayıp, ayıp, ayıp" diye başlayan girişinde yönetime hitaben, "Trabzon'u bitirdiler" başlığını attı. İlkhaber gazetesi, "Trabzonspor efsanesini tüm Türkiye'ye rezil ettiniz" üst başlığının altında "Bu takımı batırdınız, sabrımızı taşırdınız!" ifadesini kullanarak yönetime veryansın etti. Gazete kurtuluş günü olarak kongrenin yapılacağı 9 Şubat'ı gösterdi. Karadeniz Gazetesi siyah bir zemin üzerine, "Trabzonspor çığ altında yaşam mücadelesi veriyor, Allah yardımcımız olsun" ve "İmdaaat.... Yok mu kurtaran?" başlıklarını atarak gelinen noktanın çok kritik olduğunu savundu. Sivasspor mağlubiyeti sonrası futbolculara ateş püsküren Kuzey Ekspres gazetesi, "Çıkarın formaları" manşetini attı. Türksesi gazetesi ise, "61 TS 1967! Sağa çek" başlığını atarak, Trabzonspor'un kupadan sonra lige de resmen havlu attığını yazdı.

Haberin Devamı

OFTAŞ MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Trabzonspor, Sivasspor mağlubiyetinin ardından ara vermeden hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı Gençlerbirliği Oftaşspor maçı hazırlıklarına başladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan çalışmaya dünkü maçta ilk 11'de başlayan futbolcular katılmazken, diğer futbolcular düz koşu ile idmanı tamamladı. Kalecilerin de takımdan ayrı olarak çalışma yaptığı idmana sakatlığı devam eden Tolga Seyhan ve ülkesinin mili takım kampında bulunan Jabi katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!