Trabzonspor'da iki transfer

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda iki transfer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 13:11

Bordo-mavili kulüp, Yasin Öztekin'in ardından 2 transfer daha yaptı.

Haberin Devamı

Kulüp Asbaşkanı Nevzat Şakar, İngiltere'nin Leicester City takımında forma giyen Fildişi Sahilli Souleymane Bamba ve Bucaspor'un 23 yaşındaki forveti Emre Güral ile anlaşma sağladıklarını bildirdi.

Şakar, Bamba'nın kulübüyle ilgili prüzleri giderdiklerini belirterek, “Futbolcu şu an tatilde. 20 Haziran'dan sonra Trabzon'a gelecek ve kendisiyle resmi sözleşme imzalayacağız. Emre Güral ve kulübüyle de anlaşma sağladık” dedi.

Daha önce Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin ile 4 yıllık ön protokol imzalayan bordo-mavililer, Bamba ve Emre Güral'ın transferiyle dış transferde şu ana dek 3 oyuncu kadrosuna kattı.

Polonyalı oyuncu Arkadaiusz Glowacki ile yollarını ayıran bordo-mavililer, stoperde 27 yaşında 1.90 boyunda olan Fildişi Sahili Cumhuriyeti uyruklu oyuncu Bamba ile anlaşma yoluna gitmişti.

BORSA'YA BİLDİRİLDİ

Trabzonspor, Bucasporlu Emre Güral'ın transferi konusunda kulübü ve futbolcuyla anlaşmaya varıldığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Emre Güral'ın kulübümüze transferi konusunda Bucaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Buna göre, Bucaspor Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 600 bin avro ödenecektir” ifadesine yer verildi.

ÜÇ TRANSFERDEN 6.2 MİLYON TL

Salih Uçan’ı 1 milyon 550 bin Euro’ya Fenerbahçe’ye, Abdülkadir’i 1,3 milyon TL’ye Sivasspor’a veren Bucaspor, Emre’nin Trabzonspor’a transferiyle toplamda yaklaşık 6.2 milyon TL gelire kavuştu.

Haberin Devamı

Emre’nin transeri, Bucaspor-Trabzonspor arasında yakın dönemde üçüncü futbolcu değişimi oldu. Bucaspor'un Süper Lig’den düştüğü 2010-11 sezonun sonunda alt yapısından yetişen Sercan, 250 bin TL’lik alacağını bırakıp, 250 bin TL bonservis karşılığında Trabzonspor’a gitti. Geçen sezon ise Bucaspor’dan parasını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini FIFA kanalıyla fesheden Ganalı Torric Jebrin'de Trabzonspor'la ekibiyle anlaştı. Bucaspor, 23 yaşından küçük olan Jebrin için Trabzon’dan 200 bin TL yetiştirme bedeli aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!