Trabzonspor'a M'bia'dan imza parası şoku

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspora Mbiadan imza parası şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 19:31

TRABZONSPOR, önceki gece getirip bugün imza atması beklenen Kamerunlu M’bia transferinde adeta şok yaşandı. Bonservisi elinde bulunan Kamerunlu oyuncunun, imza parası olan 1.5 milyon euronun hemen hesabına yatırılmasını istediği ve bu nedenle resmi imzaların henüz atılamadığı iddia edildi.

Haberin Devamı

BORSA’YA AÇIKLAMA GÖNDERİLDİ

Sportif Direktör Süleyman Hurma ile 1 Haziran’da özel uçakla Trabzon’a gelen, tesisleri, kenti ve inşaatı devam eden Akyazı Stadyumu’nu gezen Stephane M’bia, daha sonra Kamerun milli takım kampına katıldı. Trabzonspor’un yanı sıra İnter’in de yakından ilgilendiği M’bia ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve prensip anlaşmasına varılması üzerine, 10 Haziran’da bu futbolcuyla görüşmelere başlandığı yönünde borsaya bir açıklama gönderildi.

Trabzonspora Mbiadan imza parası şoku


ÇEK VEYA SENET KABUL ETMEDİ

ingiltere’nin Queens Park Rangers Kulübü’nün son 2 sezondur kiraladığı İspanya’nın Sevilla takımıyla UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan 29 yaşındaki Stephane M’bia’nın isteği şaşkınlık yarattı. Trabzonsporlu taraftarların heyecanla beklediği Stephane M’bia, çarşamba gece yarısı Trabzon’a geldi. Perşembe günü sağlık kontrolünden geçirilip bugün imza atacağı açıklanan M’bia, herkesin bitti gözüyle baktığı transferde Trabzonspor’a son dakika şoku yaşattı.

Bu sabah son pürüzleri gidermek için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Sportif Direktör Süleyman Hurma ile bir araya gelen Kamerunlu oyuncu, imza parası olarak kendisine verilecek olan 1.5 milyon euronun hemen hesabına geçirilmesini istedi. Sözleşme konusunda çok titiz olan ve avukatlara sözleşmeyi inceleten M’bia, peşin para isteğinden vazgeçmeyince görüşmeler tıkanma noktasına geldi.

ÖNCE PARA SONRA İMZA

M’bia’nın Trabzonspor’un futbolcuların transfer taksitlerinde zaman zaman yaşadığı sorunları öne sürerek parayı peşin olarak istediği, herhangi bir çek veya senet kabul etmeyeceğini belirttiği öğrenildi. İmza parasının hesabına geçtiğinin menajeri tarafından teyit edilmesinin ardından sözleşmeyi imzalayacağını belirten M’bia ile görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.

TAKSİDİ KABUL ETMEDİ

Trabzonspor yetkilileri, Kamerunlu oyuncunun daha önce 1.5 milyon euroluk imza parasını her yıl 500 bin euro olmak üzere yıllık garanti ücretine eklemeyi kabul ettiğini, ancak Trabzon’a geldikten sonra bu fikrinden vazgeçerek, 1.5 milyon euroyu peşin olarak istediğini söyledi. Bordo-mavili kulüp yetkililerinin, böyle bir hazırlıkları olmadığını söylemesine rağmen bu isteğinde direten M’bia’nın, ayrıca maç başı ücrette de zam istediği ileri sürüldü. Bordo-mavililerin, bu transfer konusunda Fransa’da bulunan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan haber beklediği ve görüşmelerin gece geç saatlere kadar sürebileceği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!