Trabzonspor turu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor turu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 13:57

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçta sahasında 2-1 yenildiği Hollanda’nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda oynayacak olan Trabzonspor, yarınki karşılaşmaya tur umuduyla çıkacak.


Teknik direktör Şenol Güneş, Philips Stadyumu’nda oynanacak maçta PSV’nin pas etkinliğini kırmak isteyeceklerini belirterek şöyle dedi:

"Rakibimiz ilk maçta üstün yetenekli ve becerikli oyuncularının çok yüksek pas yüzdesi ile oynaması ve top kaybını en aza indirgemesiyle büyük avantaj kazanmıştı. Özellikle orta sahada oyuna çok hakim olamadık. Rakip çok top yapınca ve karşısında direnç göremeyince oyunun kontrolünü maçın büyük bölümünde elinde bulundurdu."

TRABZONSPOR'A SABIR TAVSİYESİ

ZOKORA’YA GÜVENİYOR

Şenol Güneş, ilk maçta Afrika Kupası’nda oynaması nedeniyle forma giyemeyen Zokora’yı yarın ilk 11’de sahaya sürecek. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde ortaya koyduğu performansla standardın üzerine çıkan Zokora’nın gelişiyle rahatlayan Şenol Güneş, Aykut’u yedek bırakacak. Trabzonspor’da sakat olan Glowacki ve Serkan cezası yüzünden görev yapamayacak.

BÜYÜKELÇİLİK’E TEŞEKKÜR

Trabzonspor’un dün Hollanda’ya girerken gümrükten geçmesine izin verilmeyen yiyecek maddeleri sorunu çözüldü. Hollanda Büyükelçiliği yetkililerinin girişimleri sonucu gümrükte el konulan süt, bal ve peynir, Trabzonspor’a iade edildiği. Bordo mavililer de resmi internet sitelerinden yayınladıkları duyuruyla yiyecek maddelerinin iade edilmesi sürecindeki katkılarından dolayı Lahey Büyükelçiliği ve Rotterdam Başkonsolosluğu’ndaki görevlilere teşekkür etti.

BURAK ŞEYTANIN BACAĞINI KURMAK İSTİYOR

Ligde 27 haftada attığı 29 golle gol krallığı yarışını açık ara önde götüren Trabzonspor’un milli oyuncusu Burak Yılmaz, PSV Eindhoven karşısında Avrupa’daki suskunluğuna son vermek istiyor. Trabzonspor formasıyla bu sezon çıktığı 7 karşılaşmada golle tanışamayan Burak, PSV’yi elemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken şunları söyledi:

"Önemli olan benim gol atmam değil takımımızın kazanması. Hem gol atmak, hem de arkadaşlarıma gol attırmak için elimden geleni yapıyorum. Gol atamadığım bir çok maçı da kazandık. Sonuçta herkes bu takımın başarısı için elinden geleni yapıyor."

AVRUPA’DA 95’İNCİ RANDEVU

Trabzonspor, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven karşısında Avrupa Kupalarındaki 95’inci maçına çıkacak. Bordo mavililer bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve gruplarında 28 maç, UEFA Avrupa Ligi’nde 46 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası’nda ise 8 karşılaşma yaptı. Trabzonspor 93 maçta 33 galibiyet, 24 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 121 gol atarken, kalesinde ise 133 gol gördü.

Trabzonspor bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda İnter, CSKA Moskova ve Lille’in bulunduğu grupta topladığı 7 puanla UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı. Gruplarda Trabzonspor, İnter ile yaptığı maçlarda 1-0’lık galibiyetin ardından 1-1 berabere kaldı. CSKA Moskova’ya 3-0 yenilen Trabzonspor, sonraki karşılaşmadan da 0-0 sonucuyla ayrıldı. Bordo mavililer, Lille maçlarında da önce 1-1, ardından da 0-0 beraberlik aldı. Trabzonspor, grubunda 7 puanla üçüncü sırada kalarak Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.

MUHTEMEL KADRO

Trazonspor’un muhtemel kadrosu şöyle:
TRABZONSPOR: Tolga – Celustka, Mustafa Yumlu, Giray, Cech – Colman, Zokora, Alanzinho, Olcan – Halil, Burak
SAKAT: Glowacki, Vittek
CEZALI: Serkan
STAT: Philips Stadyumu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!