Trabzonspor Sadri Şener ile canlandı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Sadri Şener ile canlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2009 10:28

Trabzonspor'da, başkanlığını Sadri Şener'in yaptığı yönetim kurulunun 1 yılı geride kalırken bordo-mavililer başarılı bir dönem yaşadı.

Haberin Devamı

Geçen sezonun ilk haftasında Sivasspor karşısında 1-0 öndeyken 90. dakikada yaşanan olaylar nedeniyle hükmen mağlubiyet ve 5 maç seyircisiz oynama cezası alan, daha sonra bir üyenin itirazı sonrasında genel kurulun ertelenmesiyle birlikte sıkıntılı bir süreç yaşayan Karadeniz ekibi, yaşadığı bu olumsuzlukları Şener dönemiyle geride bıraktı.

10 Şubat 2008'de göreve seçilen başkan Sadri Şener ve ekibi, 1 yıllık dönemde kötü gidişe 'dur' derken bordo-mavili takım, son yıllarda şampiyonluk yolundaki en iddialı mücadelesini veriyor.

Geçen sezon ligin 21. haftası sonunda 28 puanla 7. sırada bulunan Trabzonspor'da göreve gelen başkan Şener ve ekibi, ara transfer döneminin sona ermiş olması nedeniyle herhangi bir takviye yapamadı. Sezon sonuna kadar aynı kadroyla mücadelesini sürdüren bordo-mavililer, ligi 49 puan ile 6. sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılamadı.

Haberin Devamı

Yaptığı transferlerle yenilenen bir kadroyla bu sezona başlayan Karadeniz ekibi, ligde 19. hafta sonunda topladığı 41 puan ile lider Sivasspor'un averajla gerisinde ikinci sırada yer alarak şampiyonluktaki iddiasını sürdürüyor.

Trabzonspor, geçen sezonun 19. haftasında 22 puan toplayarak bu sezonun aynı döneminden 19 puan daha az puan elde edebilmişti.

34 LİG MAÇINDA 18 GALİBİYET

Trabzonspor, Sadri Şener döneminde 34 lig maçının 18'inde sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Şener'in geçen sezon görevde bulunduğu 13 maçta, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer, bu sezon ilk 19 haftada 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

Trabzonspor, toplam 34 lig maçında 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

135 HAFTA SONRA GELEN LİDERLİK

Trabzonspor, uzun süren liderlik özlemini de bu sezon sonlandırmayı başardı. Ligin 5. haftasında Antalyaspor'u sahasında 3-2 yenen Karadeniz ekibi, liderlik koltuğuna oturdu.

En son 2004-2005 sezonunun 7. haftasında 19 puan toplayarak Fenerbahçe ile liderlik koltuğuna çıkan Karadeniz ekibi, 135 hafta sonra liderlik keyfi yaşadı.
Trabzonspor, 19 haftanın 8'ini ligde lider olarak kapatmayı başardı.

25 OYUNCU KADROYA KATILDI

En son kadrosuna Brezilyalı oyuncu Alan Carlos Gomes da Costa'yı (Alanzinho) katan bordo-mavililer, 25 oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer, 6 milyon 250 bin avroya Gökhan Ünal'ın, 3 milyon 900 bin avroya da Alanzinho'nun transferini yaptılar. Karadeniz ekibi, Galatasaray'dan Rigobert Song, Manisaspor'dan Selçuk, Gençlerbirliği'nden Isaac Promise, Bursaspor'dan Egemen Korkmaz, Arjantinli Gustavo Colman gibi önemli oyuncuları kadrosu kattı.

Trabzonspor, Gustavo Colman, Hrvoje Cale, Ceyhun Gülselam, Gökhan Ünal, Rigobert Song, Tony Sylva, Promise Isaac, Egemen Korkmaz, Fatih Altundağ (Trabzon Karadenizspor), Selçuk İnan, Giray Kaçar, Buğra Erdoğan (kiralık Çaykur Rizespor'a verildi) İsmail Özeren (Trabzon Karadenizspor), Yakup Bugün (Altınordu'ya verildi) Eren Görür (Trabzon Karadenizspor), Abdulaziz Solmaz (Ankaragücü'ne verildi), Selçuk Yıldırım (Trabzon Karadenizspor), Mustafa Yumlu (Trabzon Karadenizspor), Sami Büyüktopaç (Trabzon Karadenizspor), Necdet Kaba (Trabzon Karadenizspor), Zafer Aydoğdu (sözleşme fesh), Christian Brüls, Ruud Boffin, Faty Papy ve Alanzinho olmak üzere bu sezon 25 oyuncu ile sözleşme yaptı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da Sadri Şener döneminde önemli kayıp, Gökdeniz Karadeniz'in Rusya'nın Rubin Kazan Kulübü'ne 8 milyon 700 bin avroya verilmesi oldu.

UZUNGÖL HES PROJESİ İHALESİ KAZANILDI

Şener döneminde ekonomik olarak yapılan çalışmalar içerisinde ise en önemlisi Uzungöl HES Projesi ihalesi oldu. Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi (Uzungöl HES) ihalesini kazanan Karadeniz ekibi, bu projeden yılda 10-12 milyon TL arasında gelir elde edebilecek.

Ayrıca, Karadeniz ekibi, Nike ve Türk Telekom ile de sponsorluk anlaşmaları imzalarken Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin arkasında bulunan yat limanını da kiraladı. Futbol Federasyonu Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi de Trabzonspor'a devreldi.

BASKETBOL VE ARA TAKIM

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Değirmenderespor'u alarak ismini Trabzon Karadenizspor olarak değiştirdi. Böylece ara takım oluşturan Karadeniz ekibi, genç oyuncuları bu takımda değerlendirmeye başladı. Trabzon Karadenizspor, klasman grubunda ilk sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Basketbolda ise Alpella'nın tüm haklarını alan Trabzonspor, Erkekler İkinci Basketbol Ligi'nde de zirve mücadelesi veriyor.

Trabzonspor PAF takımı, 42 puan ile lider Galatasaray'ın ardından averajla ikinci sırada yer alırken bayan takımı da lider Sakarya Yenikent Güneşspor'un 3 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!