Trabzonspor Başkanı Usta: Sabrın sonu selamet

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Başkanı Usta: Sabrın sonu selamet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:51

Trabzonspor Başkanı Usta: Sabrın sonu selamet

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM/TRABZON, (DHA)- TRABZONSPOR Kulüp Başkanı Muharrem Usta, artık devranın döndüğünü belirterek, "Bundan sonra tribünlerde, ekran başında zafer sevinçlerini, kazanmanın mutluluğunu, duyulan gururu hep beraber paylaşacağız. Sabrın sonu selamet" dedi.
Bordo mavililerde Başkan Muharrem Usta, kulübün dergisinde yer alan yazısında sabrın büyük bir erdem olduğuna dikkat çekti. Kulübün zor dönemlerinden camianın büyük bir sabır örneği gösterdiğini ifade eden Usta şöyle konuştu:
"Atalarımızın yüzyıllardır 'sabretmek' eylemi üzerine söylediği sözler, Türk toplumunda bu erdeme karşı verilen önemi gösterir. 'Allah sabreden kulunu sever' derler. 'Sabır öyle bir güçtür ki dileyene dağı devirtir', 'Sabırla koruk helva olur, dut yaprağı atlas.' Güzel sözlerimiz böyle uzayıp gider. Trabzonspor başkanı olarak bugüne kadar kaydettiğimiz ilerleme ve dönüşümün büyük bir sabrın eseri olduğuna inanıyorum. Camia yıllar boyu maddi, manevi hırpalanmış kulübüne karşı belki de başka hiçbir camianın sergileyemeyeceği bir sabır örneği gösterdi ve bugün emin adımlarla ilerlediğimiz yolun yapı taşlarını döşedi."
"BAŞARI TEK BAŞINA GELMEZ"
Usta, son 10 maçtır namağlup olarak yollarına devam ettiklerini hatırlatarak  açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"İkinci yarıda topladığımız 26 puan, son yılların en iyi serisidir. Trabzonspor'da 3’üncü defa göreve gelen değerli hocamız Ersun Yanal'ında en başarılı grafiğidir. Tıpkı onunda ısrarla vurguladığı gibi, 'Başarı tek başına gelmez.' Bu pozitif ivmeyi yakalamamızı, bu yükselişi gösterebilmemizi sağlayan birden fazla faktör var. İlk etken tabi ki taraftar. 2017 itibariyle taşındığımız yeni yuvamızın heyecanı büyük. Peki o dev mabedimizin koltukları boş kalsaydı, futbolcularımız aynı motivasyonla sahaya çıkar mıydı? Taraftarlarımız Medical Park Arena'daki ilk maçtan beri bizi yalnız bırakmadı. Tribün ortalamamız eski stadyumumuzdaki en yüksek seyirci sayımızı dahi aştı. 18 Mart günü Galatasaray'a karşı oynadığımız ve yeni yuvamızdaki ilk derbi olma özelliği taşıyan karşılaşmada tribünleri dolduran taraftarlar, camiamıza büyük bir özgüven ve yönetim kurulu olarak bizlere zorlukları aşma noktasında taze bir inanç aşıladı."
"HENÜZ TAM TAKIM OLAMADIK"
Tam anlamıyla takım olamadıklarını ancak buna çok uzak olmadıklarını anlatan Başkan Muharrem Usta, şöyle devam etti;
"Sezon başından beri pek çok sıkıntıyla boğuşan takımımızın bugün geldiği nokta itibariyle taraftarlarımızın sabır ve sevgiyle ördüğü yolda emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Takım olmak denilen o önemli hususiyeti henüz tam anlamıyla sağlamış değiliz. Ancak biliyoruz ki çok ama çok yakınız. Ersun hocanın sezon başından beri vurguladığı, teknik ekibi ile beraber başarmak için büyük bir emek harcadığı, 'takım olma' misyonu artık uzak bir ütopya olmaktan çıktı. Takımımızın yakaladığı başarı, takım içindeki uyum ve arkadaşlık, futbolcu ve taraftarlarımız arasındaki pozitif iletişim buna işaret ediyor. Şayet sezon sonuna kadar bu pozitif grafiği sürdürebilirsek, önümüzdeki sezon takımımızı Avrupa Kupaları'nda izlemenin keyfini yaşayabiliriz. Sezon sonunda gerçekleştireceğimiz transferlerle kadromuzu yeni ve doğru isimler ekleyerek Trabzonspor takımını geleceğe taşıyabiliriz."
"SABRIN SONU SELAMET"
Artık devranın döndüğünü ve sabrın sonunun selamet olduğunu anlatan Usta, “Bu kulüp bizim. Bordosuyla, mavisiyle bu renkler bizim. Şimdiye kadar sıkıntıyı, gergin bekleyişleri, kimi zaman hüsrandan ve vazgeçişleri paylaştınız bizimle. Acıyı bal etmeyi, taraftar sadakati ile bu kulübü yönetmeyi bize sizler öğrettiniz. Artık devran dönüyor. Bundan sonra tribünlerde, ekran başında zafer sevinçlerini kazanmanın mutluluğunu, duyulan gururu da paylaşacağız hep beraber. Sabrın sonu selamet demiş atalarımız. Selametle kalın” diyerek açıklamalarını noktaladı.
BEŞİKTAŞ MAÇI İÇİN UÇAK SEFERİ
Trabzonspor’da taraftarların talebi üzerine yönetim Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş maçı öncesi ve sonrasına uçak seferleri koydurttu. Beşiktaş maçıyla birlikte 41 bin 461 kişilik Medical Park Arena Stadı’nın tamamını doldurmayı hedefleyen bordo mavili yönetim, bu noktada farklı illerden maça gelecek taraftarlar için ulaşım kolaylığı sağladı.
FORMA RODALLEGA’NIN
Trabzonspor’un Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta gördüğü kartla cezalı duruma düşen Dame N’Doye’un Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek olması nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal forvet hattında tüm planlarını Hugo Rodallega’nın üzerine yapıyor. Deneyimli teknik adam antrenmanlarda Kolombiyalı oyuncu ile yakından ilgilenirken, futbolcunun da moralinin yüksek olduğu gözlendi. Bordo mavili forma ile son olarak ligin 24’üncü haftasında oynanan Akhisar Belediyespor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Rodallega, Trabzonspor’da 7 maçta 1 gollük performans sergiledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!