Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 06:26

Trabzonspor ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Makedon ekibi Rabotnicki ile uzatmaya giden karşılaşmada 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Sportif direktör Süleyman Hurma ile tartıştığı için ilk maçta oynamayan, daha sonra özür dileyip takıma dönen kaptan Onur Kıvrak, yediği hatalı golle maçın kaderini belirledi.

Haberin Devamı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda deplasmanda 1-0 yenildiği maçın rövanşında Makedonya temsilcisi Rabotnicki ile sahasında 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti. 55'inci dakikada Okay'ın golüyle umutlanan bordo-mavililer, 65'inci dakikada Trajcevski'nin atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında turu getirecek golü bulamadı. Uzatmaya giden maçta konuk ekip 112'inci dakikada kaleci Onur'un büyük hatası sonucu Markoski'nin kafasından bulduğu golle tur atlamayı başardı.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki

Bordo mavili ekibin en önemli gol silahı Cardozo, Rabotnicki karşısında etkisizdi.

STAT:
Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Steven McLean, Davic McGeachie, Graeme Stewart
TRABZONSPOR: Onur - Cavanda, Mustafa, Medjani, Constant - M'bia, Okay (Dk.86 Aytaç Kara) - Yusuf (Dk.105 Sefa), Özer (Dk.77 Deniz Yılmaz), Erkan - Cardozo
RABOTNİCKİ: Boshinovski - Siljanovski, Ristevski, Ilievski, Cikarski - Sahiti (Dk.61 Altıparmakovski), Petrovikj, Trajcevski, Vujcic, Anene (Dk.89 Markoski) - Ilijoski (Dk.74 Mitrov)
GOL: Dk.55 Okay (Trabzonspor), Dk.112 Markoski (Rabotnicki)
SARI KART: Dk.64 Altıparmakovski, Dk.65 Ilijoski, Dk.86 Petrovikj (Rabotnicki), Dk.64 Constant, Dk.77 Deniz Yılmaz, Dk.80 M'bia, Dk.112 Cardozo (Trabzonspor)
KIRMIZI KART: Dk.65 Trajcevski (Rabotnicki)


ASKER SELAMI VERDİLER
Bordo-mavili futbolcular 55'inci dakikada Okay'ın gölünden sonra büyük sevinç yaşadı. Kaptan Onur Kıvrak da kalesinden çıkarak arkadaşlarının sevincine ortak oldu. Trabzonsporlu oyuncular, gol sevincinin ardından toplu olarak asker selamı vererek şehitleri andı.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki


112. DAKİKADA GELEN ŞOK GOL
Trabzonspor 55. dakikada Okay'ın golüyle 1-0 önde götürdüğü ve uzatmalara giden karşılaşmanın 112. dakikasında inanılmaz bir gol yedi. Rabotnicki'nin sağ kanattan yüklendiği dakikada kaleci Onur'un hatalı çıkışı sonrasında Markoski kolay bir kafa vuruşuyla karşılaşmaya eşitliği getirdi.

Trabzonspor'un golü yemesinin ardından bir grup taraftar yönetimi istifaya davet etti. Taraftarlar saha ortasında turu kutlayan Rabotnicki takımını ise alkışladı.


Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki


KARŞILAŞMA ÖNCESİ NOTLAR

Şota'dan büyük rotasyon
Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, geçen hafta Makedonya'da 1-0 kaybedilen Rabotnicki maçının kadrosunda tam 6 değişiklik yaptı. Gürcü teknik adamın ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Uğurcan, Salih, Aykut, Alper, Sefa ile Lorient'e transfer olan Waris, Avni Aker'de görev yapmazken, bu isimlerden Waris dışındaki 5'i yedek kulübesinde oturdu. Şota Arveladze, ilk maçtan farklı olarak Onur, Okay, Erkan, Özer, M'Bia ve Cavanda'ya görev verdi.


3 İSİM KADRODA YOK
Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle Mehmet Ekici ilk maçta olduğu gibi rövanşta da görev yapmadı. Ayrıca teknik tercih nedeniyle UEFA listesinde olan oyunculardan Uğur Demirok ve yedek kaleci İbrahim Demir de kadroya alınmadı. Ayrıca UEFA listesinde bulunmayan Soner ve Musa Nizam da kadroda yer almadı.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki

M'bia bordo mavili formayı ilk kez giydi.

M'BİA VE CAVANDA İLK KEZ
Trabzonspor'un yeni transferleri Stephane M'bia ile Luis Cavanda ilk kez bordo-mavili formayla resmi bir maça çıktılar. Üsküp'teki ilk karşılaşmada geçen sezondan kalan cezası nedeniyle forma giyemeyen Cavanda, sağ bekte görev yaptı. Sakatlığı nedeniyle hazırlık maçlarında bile oynayamayan ve sadece üç gün önce takımla çalışmaya başlayan Stephane M'bia ise sürpriz bir şekilde ilk 11'de sahaya sürüldü.


ONUR'A BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİ
Trabzonspor'da Rabotnicki ile oynanan ilk maçtan önce yaşanan gerilim nedeniyle izinli olarak Türkiye'ye gönderilen, daha sonra Trabzon'a gelip özür dileyerek antrenmanlara çıkmaya başlayan kaptan Onur, rövanşta ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili taraftarlar ısınmak için takımdan önce sahaya gelen Onur'a büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki

Deplasmanda oynanan ilk Rabotnicki maçı öncesinde yaşanan krizin baş aktörlerinden olan Onur tekrar kaleye geçti.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ
Trabzonspor-Rabotnicki karşılaşmasına bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kale arkası tribünleri tamamen dolarken, maraton tribününün yanlarında boşluklar kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 13 bin taraftar takip etti.


BAYRAK VE FLAMA DAĞITILDI
Trabzonspor yönetimi karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlara Türk bayrağı ve Trabzonspor flaması dağıttı. Seyircilere yaklaşık 10 bin bayrak ve flama dağıtıldığı belirtildi.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki


AMPUTE MİLLİ TAKIMI DA İZLEDİ
Trabzonspor'un Avrupa sınavını Trabzon'da kamp çalışmalarını sürdüren Ampute Milli Futbol Takımı da izledi. VIP Tribününden karşılaşmayı takip eden milliler, büyük heyecan yaşadı.


YENİ TRANSFERLER TRİBÜNDE
Trabzonspor'da yarın sözleşme imzalayacak olan Kostarikalı kaleci Esteban Alvarado ile prensip anlaşmasına varılan Samba Rabotnicki maçını tribünden izledi.


TARAFTARDAN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ
Trabzonsporlu taraftarla maç öncesi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Atatürk Alanı'nda bir araya gelen yaklaşık 3 bin 500 taraftar, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki olarak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bordo-mavili forma giyen ve ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Mecliste PKK istemiyoruz', 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sloganları atarak teröre tepki gösterdi. Stadyum önünde sona eren yürüyüş olaysız şekilde tamamlandı. Taraftarlar maç öncesi ve maç sırasında da slogan atarak ve dev Türk bayrakları açarak terör örgütüne tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!