Trabzon’da mahkumların yeniden yargılanması istendi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da mahkumların yeniden yargılanması istendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 19:36

Trabzon’da mahkumların yeniden yargılanması istendi

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM/TRABZON, (DHA)- KADER Mahkumları Derneği Trabzon Şube Başkanı Turgay Yıldız, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan 3 bine yakın hakim, savcının, 100 bin mahkum hakkında hüküm verdiğini söyleyerek, “Bu insanlar gerçekten suçlu muydu bilmiyoruz. Tarafsız bir şekilde yeniden yargılanma istiyoruz” dedi.
Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının yazılı olduğu bir pankartın önünde açıklamalarda bulunan Başkan Turgay Yıldız, kısmi af istediklerini dile getirdi. Suçsuz yere cezaevinde yatan binlerce insan olduğunu iddia eden Yıldız, “Mahkumun sesi olmak için böyle bir işe kalkıştık.  Suçsuz yere cezaevinde yatan binlerce insan var. Fethullahçı Terör Örgütü mensubu olan 3 bine yakan hakim, savcı gözaltına alınıp tutuklandı. 3 bin hakim demek, Türkiye’de 100 bin mahkum hakkında hüküm vermesi demektir. Bu hükümler ne kadar doğru bilmiyoruz. Bizim talebimiz, bu dosyaların yeniden açılmasıdır. Bu insanlar gerekten suçlu muydu bilmiyoruz. Tarafsız bir şekilde yeniden yargılanma istiyoruz” diye konuştu.
'GENEL DEĞİL, KISMİ AF İSTİYORUZ'
Kısmi af istediklerini dile getiren Yıldız, “Vatan hainleriyle, tacizcileriyle aynı kefede yargılanmak tabi ki istemiyoruz. Çıkacaksa kısmi af çıkmalı. Zaten birçok mahkum da, ‘eğer o derece suçlularla aynı kefeye koyulup tahliye edileceksem, 30 yıl yatarım’ diyor. Biz genel af değil, kısmi af istiyoruz” dedi.
Kader Mahkumları Derneği Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Barış Akaydın ise, cezaevlerinde şartların zorlaştığına dikkat çekerek, “Şu anda cezaevinde 100 kişilik koğuşlarda 300 kişi kalıyor. İnsanlar yerde yatıyor. Kader mahkumlarına af istiyoruz. Bizim tek talebimiz bu” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!