Trabzon’da genç beyinlere kodlama eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da genç beyinlere kodlama eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:07

Trabzon’da genç beyinlere kodlama eğitimi

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) – TRABZON’da genç beyinler tarafından oluşturulan yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarılması amacıyla ilköğretim öğrencilerine kodlama eğitimi vermeye başladı.

Trabzon’da, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizasyonunda oluşturulan Trabzon Girişim Evi’nde ilköğretim öğrencilerine kodlama eğitimi vermeye başladı. Türkiye Ekonomi Bankasınca yürütülen proje kapsamında Girişim Evinde,  Trabzon ilindeki farklı ilköğretim okullarının 3. ve 4. sınıflarında seçilen öğrencilere kodlama eğitimi veriliyor. İnovasyonu aşılamayı amaçlayan  ‘Maker Eğitimi’'  4 farklı eğitim alanı olan  Kodlama, Makey-Makey,3D Printer, Tasarım aşamalarından oluşuyor.  İlköğretim çağındaki çocuklara teknolojiyi kullanarak “kendin yap” kültürünü aşılamak ve eğitimin ilk aşamasında bulunan çocuklara inovasyon kültürünü aşılamayı amaçlayan program, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun eğitim altyapısı ile donatılması ve inovasyon kültürünün aşılanması açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, amaçlarının bu eğitimlerin ilköğretim çağındaki çocuklara bir müfredat olarak sürekli sunulması olduğunu belirterek şunları dedi:

“Bu amaçla da Trabzon’a kazandırmış olduğumuz TEB-TİM-DKİB Trabzon Girim Evinde, Türkiye Ekonomi Bankamızın bu projesinin sürekli kılınarak ilimizdeki bütün okullardan bu alana yatkın öğretmenlerimizin tespit edilerek bu öğretmenlerin eğitilmesi ve bu kanalla da her okulumuzda öğrencilerimize kodlama eğitiminin verilir duruma gelmesinin sağlanmasıdır.  İçinde bulunduğumuz çağ ile gelecek yüzyıl;  inovasyon üzerine kurgulandığı, inovasyonu hayatın tüm aşamalarına uygulayabilen toplumların muasır medeniyet seviyesine erişebileceği ve dünya genelinde söz sahibi olacağı gerçeğini hepimiz görmemiz gerekmektedir. Bunda dolayı, gençlerimize hele hele eğitim ve yetişme çağında olan çocuklarımıza inovasyon kültürünü aşılamamız büyük zorunluluk arz etmektedir. Proje bu amaca büyük katkı yapacak ve farkındalık oluşturacağına inanmaktayım. Geleceği şimdiden tasarlayabilmemiz için inovasyon ve bunun altyapısı olan kodlama eğitiminin ilköğretimden başlamak üzere, eğitimin tüm aşmalarına yaygınlaştırmak zorundayız. Bu konuda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Trabzon Girişim Evimiz ile her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduğumuzu kamuoyu ve yetkililere duyurmak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!