Trabzon'da aranan 39 şüpheli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda aranan 39 şüpheli yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 17:05

Trabzon'da aranan 39 şüpheli yakalandı

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON,(DHA) - TRABZON'da polis ve jandarma ekipleri ramazan boyunca da denetim ve kontrollerine devam etti. Polis ekiplerince kente son bir haftada 'Cinsel taciz', 'Hırsızlık', 'Fuhuş', başta olmak üzere toplam 33 olayı aydınlatılarak 39 şüpheli yakalandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent kapsamındaki sorumluluk bölgelerinde kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Polis ekiplerince, kentte bir hafta içerisinde yürütülen kontrol denetimlerde, 'Cinsel taciz', 'Hırsızlık', 'Fuhuş', 'Cinsel istismar', 'Uyuşturucu' ve resmi belgede sahtecilik başta olmak üzere toplam 33 olayın aydınlatıldığı, olaylara ilişkin 39 şüpheli de yakalandı. Fuhuşa yönelik baskın ve denetimlerini sıklaştıran ekipler, yabancı uyruklu 300 kişiyi denetim ve kontrolden geçirirken, çeşitli suçlardan arama kaydı olan 73 şüphelinin de yakalanması sağladı.

FETÖ ŞÜPHELİSİ 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Kentte, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli, sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i sevk edildikleri mahkemece adli kontrolle serbest bırakılırken, 6 şüpheli de tutuklandı. Diğer şüphelilerin sorgusu sürerken, göz altına alınan 4 şüpheli de soruşturma kapsamında Şırnak, İstanbul, Kahramanmaraş ve Düzce illerine sevk edildi.

UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada güvenlik güçlerince yapılan denetimlerde 2 adet çalıntı araç, 13 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet mermi, 3 adet kurusıkı tabanca, 2 adet av tüfeği, 12 adet tabanca mühimmatı, 2 kilo 289 gram esrar maddesi, 15,8 gram eroin, 6 adet sentetik ecza, 50 litre kaçak içki, 1530 paket kaçak sigara ile 100 TL sahte para da ele geçirildi.

JANDARMADAN TOMBALA DENETİMİ

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'İmar kirliliği' ve 'Hakaret' gibi olaylarında içinde yer aldığı 40 olayı da aydınlatarak, yakaladıkları 43 şüpheliyi gözaltına aldı. Ekipler, 'Kumar' ve 'Tombala' suçlarına yönelik yapılan uygulama kapsamında da 127 işyeri ile 68 derneği kontrol etti, çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 11 şüpheliyi de yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!