Trabzon vurgun yedi 3-0

Güncelleme Tarihi:

Trabzon vurgun yedi 3-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bordo mavililer, alt sıralardan kurtulma savaşı veren Altay'a, eski futbolcusu Hasan'ın ilk yarıda attığı iki ve son dakikalarda Bayram'ın ayağından gelen gollere boyun eğdi ve zirve yarışında ağır bir darbe yedi.

4 ası oynamadı

Trabzonspor, Altay karşısına yarım takımla çıkmanın faturasını ödedi. Bordo mavililerde sakatlıkları süren Ünal, Ogün, Kalitvintsev ve Campbell yoktu. Campbell'in sakat olan ayak bileğine önceki akşam uygulanan tedavi olumlu yanıt vermeyince İngiliz oyuncu kadrodan çıkarıldı. Sakatlığı geçen Abdullah ise ancak ikinci yarıda sahaya sürüldü.

Zirve yarışı veren Trabzonspor, Altay'a Avni Aker Stadı'nda boyun eğdi: 0-3. Altay maça hızlı başladı ve 6. dakikada golü buldu. Tahir'in soldan yaptığı ortaya Hasan altıpasta yükseldi, savunmanın arasından kafayı sert vurdu ve topu sol alt köşeden filelere gönderdi: 0-1.

28. dakikada Recep'in sağdan ortaladığı top Nihat'ı aştı, Orhan aut çizgisinden altıpasa doldurdu, ancak hiçbir Trabzonlu futbolcu dokunamadı.

35. dakikada Vugrinec'in kullandığı korner atışında Fatih arka direkte topun gelişine sert vurdu, kaleci Nihat meşin yuvarlağa köşede hakim oldu.

44. dakikada Altay ikinci golüne kavuştu. Trabzon savunmasının hatasından yararlanan Murat Alaçayır, kaleci Milosevski ile karşı karşıya rağmen vurmadı ve daha uygun durumdaki Hasan'ı gördü. Bu futbolcuya sadece dokunmak kaldı: 0-2. İlk yarı da bu golle kapandı.

62. dakikada gelişen Trabzon atağında Orhan- Abdullah paslaşmasında top Çetin'e aktarıldı. Kaleciyle karşı karşıya vuruşunda top Nihat'tan döndü, boş pozisyonda Fatih meşin yuvarlağı auta attı.

79. dakikada Vugrinec'in kornerinde gelen topa Ünsal arka direkteki Orhan'a aktardı. Tecrübeli futbolcu müsait pozisyonda topu auta attı.

89. dakikada fark üçe çıktı. Bayram rakip yarı alandan aldığı topla Trabzonspor ceza alanına girdi, kaleci Milosevski ile karşı karşıya kaldığında şutladı, top Makedon kalecinin bacak arasından geçip filelerle kucaklaştı: 0-3. 90. dakikada Vugrinec'in pasıyla Fatih buluştu, nefis bir hareketle Cüneyt'ten sıyrıldı ve vurdu. Topu Nihat nefis bir hareketle kornere çeldi. Ve Trabzonspor sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

STAT: H.Avni Aker

HAKEMLER: Murat Ilgaz (**), Sürat Müniroğlu (**), Ümit Ünal (**)

TRABZONSPOR: Milosevski (*)- Recep (*) (Dk.72 Mehmet İpek *), Okan (*), Selim (*) (Dk.61 Ünsal *)- Osman (*) (Dk.61 Abdullah *), Mehmet Zengin (*), Orhan (*), Vugrinec (*), Tansel (*)- Fatih (*), Çetin (*)

ALTAY: Nihat (***)- Orhan (***), Kenan (**), Serkan Karababa (**)- Murat Alaçayır (***), Serkan Dökme (***) (Dk.80 Cüneyt *), Bayram (****), Ferhat (**), İlhan (***), Tahir (***)- Hasan (****) (Dk.78 Birkiç) (Dk.85 Yakup)

GOLLER: Dk.6 ve 44 Hasan, Dk.89 Bayram

SARI KARTLAR: Kenan, Tahir (Altay), Vugrinec (Trabzon)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!