Trabzon nakavt 2-1

Güncelleme Tarihi:

Trabzon nakavt 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trabzon'da yenildikleri Dardanel'e Çanakkale'de de teslim oldular

Lider G.Saray'ın bir gün önce puan kaybetmesi ile umutlanan Trabzonspor, Çanakkale'de şoke oldu. Gerson ve Dursun'un golleri bordo mavilileri yıkarken, Vugrinec'in sayısı Trabzon'u puana taşımaya yetmedi...

Engin kalede devleşti

Trabzonspor, cezalı olan Ünal ile sakat olan Osman ve Orhan'ı aradı. Sakat sakat mücadele eden Hami, Ogün ve Selahattin de etkisiz kaldı. Çanakkale Dardanel takımı mükemmel bir oyun sergilerken, Engin kalesinde devleşti ve bordo mavililer altın değerinde üç puanı Çanakkale'de bıraktı.

Kar maçı 2 kez durdurdu

Trabzonspor, Çanakkale’de ummadığı bir yenilgi aldı. Kar yağışının yoğunluğu nedeniyle maç iki kez durdu. (Ruşen GÜVEN)

Trabzonspor, ligin ilk yarısında sahasında yenildiği Çanakkale Dardanel'e deplasmanda da boyun eğdi: 2-1. Oyunun ilk dakikalarında evsahibi ekibin atakları vardı. 4. dakikada Musisi'nin ceza alanı içine yaptığı orta kaleci Metin'den döndü, Erman tamamlayamadı.

10. dakikada Hüseyin'in Trabzonspor ceza alanının solundan yaptığı enfes ortada Musisi'nin kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

22. dakikada Camarauli'nin penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşu kaleci Engin'de kaldı.

28. dakikada Hami sağ çaprazda Ogün'den aldığı topa sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

30. dakikada Tolunay'ın ortası Dardanel savunmasını geçti, topla buluşan Hami'nin sert şutu kaleci Engin'in başına çarpıp geri döndü.

37. dakikada evsahibi ekip öne geçti. İbrahim ceza alanı önünde kaptığı topu Gerson'a nefis bir arapasla uzattı. Sol çaprazdan bulunan Brezilyalı futbolcu da plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. Devre bu golle 1-0 tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı yoğun kar yağışı ve tipi altında oynandı. Cezalı Ünal'ın ve sakat oyuncularının yokluğunu çeken Trabzonspor, Çanakkale'nin mükemmel futboluna, bir de Engin'e takılınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

46. dakikada Abdullah'ın ortasında Vugrinec'in kafa şutu yan ağlarda kaldı.

58. dakikada Hami'nin ceza alanının sağından kullandığı serbest vuruşu kaleci Engin uçarak güçlükle kornere çeldi.

67. dakikada Trabzon skora eşitliği getirdi. Vugrinec, Dardanel ceza alanına girdi, şutunda savunma oyuncusu İlker'e çarpan top Engin'i terse yatırdı: 1-1.

76. dakikada evsahibi ekip ikinci kez öne geçti. Erman'ın korner atışına kısa boyuna rağmen iyi yükselen Dursun'un kafa vuruşu kaleci Metin'i avladı: 2-1.

83. dakikada Tolga'nın ortasında Trabzonsporlu Okan'ın ters vuruşu az farkla auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çanakkale Dardanel sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Kar, maçı 2 kez durdurdu

Ç.Dardanel- Trabzon maçı aşırı soğuk ve yağmur altında başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda yağmur kara, ardından da tipiye dönüştü. Maçın ikinci yarısında hakem İlhami Kaplan oyunu iki kez durdurmak zorunda kaldı. 70. dakikada oyunu durdurup beyaz topu kırmızı topla değiştiren Kaplan, 84. dakikada da oyunu yeniden keserek futbolcuların ve yardımcı hakemlerin, çizgileri tekrar çizmelerini istedi. Maçı 2 bin civarında Trabzonspor taraftarı da izledi.

STAT: 18 Mart

HAKEMLER: İlhami Kaplan (**), Cengiz Akyüz (**), Aykut Gümülü (**)

ÇANAKKALE DARDANEL: Engin (****)- Dursun (***), Mapeza (***), İlker (***)- Hüseyin (***) (Dk.73 Tolga **), İbrahim (***), Erman (***), K.Engin (***), Serkan (***)- Musisi (***), Gerson (***)

YEDEKLER: Ekrem, Murat, İsmail, Ufuk, Birkan

TRABZONSPOR: Metin (*)- Okan (*), Hüseyin (**), Rada (**)- Selahattin (*), Camarauli (*) (Dk.78 Çetin *), Tolunay (*), Ogün (**) (Dk.75 Erdal *), Abdullah (*)- Hami (*), Vugrinec (*)

YEDEKLER: Nihat, Gökhan, Dilaver, Birol, Osman

GOLLER: Dk.37 Gerson, Dk.67 Vugrinec, Dk.76 Dursun

SARI KART: Mapeza (Ç.Dardanel)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!