Trabzon’dan acı son: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’dan acı son: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bordo mavililer deplasmanda 5-1 yenildiği Polonyalı rakibi W. Krakow'a Avni Aker'de de boyun eğip, uzun bir aradan sonra Avrupa kupalarına ön eleme turunda veda etti.

Rövaşta da yenildi

Ünal, Osman, Fatih, Campbell ve Abdullah gibi as futbolcularının yokluğunu fazlasıyla hisseden Trabzonspor, daha ilk dakikalardan itibaren rakibinin üzerinde şuursuz bir baskı kurdu. Vugrinec, Orhan ve Rada ile gol kaçırma yarışına giren bordo mavililer, 53'te Sunday ve 62'de Kulawik'in golleriyle yıkıldı. 67. dakikada Hüseyin'le bir gol bulan Trabzon sahadan boynu bükük ayrıldı.

Bordo mavililer, ilk maçta 5-1 gibi açık farklı skorla yenildiği Wisla Krakow'a, Avni Aker'de de boyun eğip, UEFA Kupası defterini erken kapattı: 1-2.

15. dakikada yine Erdal'ın ara pasında Orhan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağı ile dokundu. Kaleci son anda topu kornere yolladı.

30. dakikada Pater'in gönderdiği topu Kulawik kontrol etti. Kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top yandan auta gitti. İlk yarı golsüz sona erdi.

51. dakikada Recep'in arka direğe yaptığı ortada Rada kötü bir vuruşla topu auta yolladı.

53. dakikada Zajac'ın ortasında kaleci Milosevski boşa çıktı. Okan çıkartmak istedi ancak savunma topu uzaklaştıramayınca Sunday ceza çizgisi üzerinden sert bir vuruşla topu sol üst köşeden filelere gönderdi: 0-1.

58. dakikada Nicinski'nin pasıyla Kulawik kaleci Milosevski ile karşı karşıya kaldı. Sert vurdu. Ancak Makedon kaleci yatarak mutlak bir golü önledi.

62. dakikada Trabzonspor kaleci ve savunma hatası sonucu ikinci golü kalesinde gördü. Rada geri pasla Milosevski'yi gördü. Makedon kaleci topu Rada'ya atmak isterken top kısa düştü. Takip eden Kulawik çapraz pozisyonda plase bir vuruşla topu filelerine gönderdi: 0-2.

67. dakikada Dilaver sol çizgide topla buluştu. Altıpasa ortaladığı topa kafayı Hüseyin vurdu. Meşin yuvarlak sağ alt köşeden filelerle buluştu: 1-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-1 mağlup ayrılıp, UEFA Kupası'na veda etti.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: Vasili Melnichuk (***), Roman Zan (***), Olexander Kozaichenro (***) (Ukrayna Federasyonu)

TRABZONSPOR: Milosevski (*)- Recep (*), Okan (*), Rada (*), İskender (*) (Dk.51 Dilaver **)- Mehmet Zengin (*), Erdal (*) (Dk.65 Hüseyin **), Ogün (**), Orhan (**)- Vugrinec (**), Çetin (*) (Dk.65 Selahattin *)

YEDEKLER: Metin, Feti

WİSLA KRAKOW: Sarnat (**)- Zajac (**), Wegrzyn (**), Matyja (**), Sunday (***)- A.Zajac (**), Kaliciak (***), Czerwiec (**) (Dk.81 Bukarski), Kulawik (****)- Nicinski (**) (Dk.78 Frankouski *), Pater (**) (Dk.63 Dubicki *)

YEDEKLER: Wienchoski, Nowak

GOLLER: Dk.53 Sunday, Dk.62 Kulawik, Dk.67 Hüseyin

SARI KARTLAR: Kulawik, Wegrzyn (Wisla Krakow)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!