Trabzon Adana fatihi: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Trabzon Adana fatihi: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ligde zirve yarışından tamamen kopmak istemeyen Trabzonspor, iç sahada topladığı puanlarla dikkat çeken Adanaspor'u Adana'da vurdu. Üç puanı getiren gollerin ikisi de genç yıldız Fatih'ten geldi.

İki farklı yarı

Trabzonspor, ilk yarıda Adanaspor karşısında etkili bir futbol sergileyemedi. Tek net gol pozisyonu Ünal'ın uzaktan kaleyi yoklamasıydı. Ancak ikinci yarıda sihirli bir el bordo mavilileri hareketlendirdi. Mehmet İpek'in sağdan gelen iki ortasına Fatih'in kafa vuruşları skoru belirledi.

Altan soldan taşıdığı topu kaleye ortaladı, Atakan cezayayı üzerinden sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Trabzonspor defansının uzaklaştıramadığı topa onsekiz çizgisi üzerinden Altan dönerek vurdu, top üst direği yalıyarak dışarı çıktı.

Oğuz, Altan'dan aldığı topu Trabzonspor defansının arkasına havalandırdı. Bu pozisyonda Abdullah, Atakan'dan önce ayak koyarak tehlikeyi önledi.

Altan'ın pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Cenk'in altıpastan vuruşunu Milosevski kornere çeldi.

TrabzonAbdullah ile köşe atışı kullandı. Defansın uzaklaştırdığı topa gerilerden gelen Ünal sert vurdu. bu futbolcunun yaklaşık 25 metreden sert şutunu kaleci Yavuz aynı güzellikte karşıladı.

Mehmet İpek'in köşe atışından gelen topuna yükselen Osman'ın kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. Ve maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Ali Günçar'ın kafa şutunda kaleye giden topu Osman çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

DAKİKA:57. Trabzonspor bir kontratakta golü buldu. Sağdan gelişen akında Mehmet İpek ön direğe ortaladı, yükselen Fatih'in kafa vuruşunda yere çarpan topta kaleci Yavuz çaresizdi: 0-1.

Altan'ın kaleye ortasında Ali Asım ile Atakan boşa çıkınca Adanaspor mutlak bir golden oldu.

DAKİK:63: Mehmet İpek'in kullandığı köşe atışında sağdan gelen bu ortaya Fatih yine ön direkte yükseldi ve kafayı vurdu. İlk golün kopyası gibi olan pozisyonda ağlar bir kez daha havalandı: 0-2.

Adanaspor'un kazandığı serbest atışı Altan kullandı. Bu futbolcu orta yerine kaleye şutladı ancak Milosevski topu kornere çeldi.

Soldan Tansel'in ortasında müsait durumda topla buluşan Fatih gelişine vurdu, kaleci Yavuz bu kez gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.

Ünal'ın pasıyla hareketlenen Ogün'ün pasında Yavuz üçüncü gole izin vermedi. Ve maç Trabzonspor'un 2-0 galibiyeti ile sona erdi.

STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Sadık İlhan (**), Zeki Aksoy (**), Sami Şamar (**)

ADANASPOR: Yavuz (*)- Ali Günçar (*), Hayati (*), Şenol (**)- Atakan (*), Krilov (*) (Dk.80 Uche), Oğuz (**), Fuat (**) (Dk.46 Ali Asım *), Volkan (**)- Altan (***), Cenk (*)

YEDEKLER: Hasan- Hamdi, Braderiç, Candan, K.Volkan

TRABZONSPOR: Milosevski (**)- Selim (**), Tansel (**), Ogün (**)- Mehmet İpek (***), Mehmet Zengin (**), Ünal (***), Osman (**), Abdullah (**)- Fatih (***), Selahattin (**)

YEDEKLER: Metin- Ünsal, Recep, Dilaver, Okan, Orhan

GOLLER: Dk.57 ve 63 Fatih

SARI KARTLAR: Abdullah, Osman (Trabzonspor)

Bekir KARAKOCA

ADANA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!