Trabzon’a Bursa morali 2-0

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’a Bursa morali 2-0
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bordo mavililer, tıklım tıklım dolu tribünler önünde konuk ettiği rakibini Ogün ve Mehmet Zengin'in ilk yarıda attığı gollerle puansız yolladı.

Campbell, Ünal, Osman gibi as futbolcularından yoksun olarak Bursaspor karşısına çıkan Trabzonspor, tutuk gözüktüğü ilk yarıda savunma hatalarından bulduğu iki golle devreyi 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda oyunu rölantiye alan bordo mavililer, konuk ekibin gol çabalarını sonuçsuz bıraktı ve puanını 6'ya yükseltti: 2-0.

Trabzonspor, ligin dibine demir atan Bursaspor karşısında ilk yarıda bulduğu iki golle 3 puana ulaştı ve Wisla Krakow maçı öncesi moral buldu.

12. dakikada Abdullah'ın kale sahasına ortasını Vugrinec kafa ile ceza alanına doldurdu, Ogün'den önce yükselen Turan tehlikeli kornerle önledi.

17. dakikada Mehmet Zengin'in sağdan yaptığı ortaya ceza çizgisi üzerinde Ogün muhteşem bir kafa vurdu, top sağ köşeden filelerle kucaklaştı: 1-0.

22. dakikada Abdullah mükemmel getirdi, Vugrinec'e çıkardığı nefis pasta Hırvat oyuncu çok kötü vurdu.

32. dakikada Selim'in savunmanın arkasına attığı topla Murat buluştu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda plaseledi, Milosevski nefis bir hareketle topu çeldi.

45. dakikada fark ikiye çıktı. Vugrinec rakip yarı alana taşıdığı topu Mehmet Zengin'e çıkardı, bu oyuncu yaklaşık 25 metreden çok sert ve düzgün vurdu, top köşeden filelerle buluştu: 2-0. Devre bu skorla sona erdi.

60. dakikada Ünal'ın ortaladığı topu Okan, Murat'a çıkardı. Kaleci Milosevski ayaklarına yatarak meşin yuvarlağı tokatladı ve mutlak bir golü önledi.

64. dakikada Okan'ın ortasında altıpasta Senad kafayı nefis vurdu. Milosevski harika bir refleksle gole izin vermedi.

68. dakikada Erdal'ın pasında Vugrinec kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda plaseledi. Şenol'u aşan top üst direği sıyırarak auta gitti.

76. dakikada Murat, Recep'i geçerek ceza alanına girip sert vurdu. Rada'ya çarpan top Milosevski'yi kontrpiyede bıraktı. Ancak Makedon kaleci ayaklarıyla son bir hamle yaparak mutlak golü önledi.

82. dakikada Harazi'nin ceza yayı üzerinden attığı sert şutta top direğe vurarak auta gitti. Maç da Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Avni Aker HAKEMLER: Ayhan Yücebilgiç (**), Timur Tekinarslan (**), Fahri Durmuş (**)

TRABZONSPOR: Milosevski (****)- Recep (**), Okan (***), Rada (**), İskender (**)- Mehmet Zengin (***), Erdal (**), Ogün (**), Abdullah (**)- Vugrinec (***), Orhan (***) YEDEKLER: Metin- Feti, Dilaver, Çetin, Seyit Cem

BURSASPOR: Şenol (*)- Turan (**), Varesenoviç (**), Selim (**) (Dk.57 Okan **)- Ender (*) (Dk.46 Sinan **), Deniz (**), Erkan (**), Vidolov (**) (Dk.46 Harazi **), Ünal (**)- Murat (***), Senad (**) YEDEKLER: Gançev- Şaban, Tunahan, Tayfun

GOLLER: Dk.17 Ogün, Dk.45 Mehmet Zengin

SARI KARTLAR: Varesenoviç, Erkan (Bursa)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!