Toshack'tan tehdit

Güncelleme Tarihi:

Toshacktan tehdit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Galli çalıştırıcı, Başkan Süleyman Seba ve Yönetim Kurulu üyelerinden sabır isteyerek, ‘‘Eğer Maribor'u eleyemezsek revizyona giderim. Bu durumda bazı futbolcular PAF Ligi'nde oynar. '' dedi.

Beşiktaş, Teknik Direktörü John Toshack, Başkan Süleyman Seba ve Yönetim Kurulu ile dün bir durum değerlendirmesi yaparak takım hakkında bilgi verdi. Beşiktaş'ın hazırlık maçları, TSYD Kupası, iki lig karşılaşması ve Maribor önünde kötü bir futbol sergilediğini belirten yöneticiler takımın toparlanamadığını bu nedenle taraftarlar arasında güvensizliğe yol açtığını ileri sürerek hesap sordu.

BİRAZ SABREDİN

Toshack ise Seba ve yönetime garanti vererek, ‘‘Ben Beşiktaş'ı Avrupa standartlarında bir ekip yapmaya geldim. Biraz sabredin. Ben geldiğimde bu takımda disiplin kalmamıştı. Birtakım alışkanlıkları birden silmek kolay olmadı. Zorluklar çektim. Ama şimdi takım istediğim şekle giriyor'' dedi.

Toshack geçen yıllardaki sorunların kendisini ilgilendirmediğini anlatarak şöyle konuştu: ‘‘Ben işime bakarım. Oyuncuda önce disiplin ararım. Yıldız veya yedek ayrımı yapmam. Beşiktaş'ın başarılı olması için seferber oldum. Futbolcu profesyonel yaşamalı. Ve aldığı paranın hakkını vermeli.''

TAKIM DEĞİŞİR

Şampiyonlar Ligi'ne mutlaka gireceklerini söyleyen Toshack konuşmasını şöyle tamamladı: ‘‘Beşiktaş Maribor'u geçecek güçtedir. Eğer bu takımı eleyemezsek köklü bir revizyon gerçekleştiririm. Bazı futbolcular PAF Ligi'nde oynar. Çünkü takımda yer alanların Avrupalı meslektaşlarından farkı yok. Hepsi de yetenekli ve savaşçı oyuncular. Kapalı oynayan Maribor'u mutlaka geçeceğiz.''

Bilgili: "Maribor'a elenirsek biteriz"

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdar Bilgili, Maribor'la yapacakları rövanş maçının kendileri için hayati önem taşıdığını söyledi. Bilgili, ''Maribor'a elenmemiz halinde gelecek tepkileri düşünmek bile istemiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne giremezsek bu bizim Türkiye'deki performansımızı da olumsuz etkiler'' dedi.

Beşiktaş'ta topbaşı

Beşiktaş, hafta sonu oynanacak Gaziantepspor maçının hazırlıklarına bugün başlıyor. Bu sabah yapılacak antrenmana milli takımlarda bulunan futbolcular katılamayacak. Teknik Direktör Toshack'ın yardımcısı Antrenör Fuat Yaman, takımın kondisyon yönünden çok güçlü olduğunu belirterek, ‘‘Ligde yaptığımız iki maçta da istediğimiz sonucu elde edemedik ama futbolcuların hırsı ve temposu bizi umutlandırdı'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!