Toshack farkı

Güncelleme Tarihi:

Toshack farkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Galatsaray'a kimse dayanamazdı. Çünkü süper futbol oynuyordu. Ancak, Beşiktaş, Galatasaray'a dayandı. Bu, yalnızca Toshack farkından ileri geliyordu.

Galatasaray,bu maçta futbol adına her şeyi yaptı. Eğer karşısında başka bir takım olsaydı, büyük bir fark da atabilirdi. Ne var ki, Beşiktaş John Benjamin Toshack'ın Galatasaray'ı ince bir süzgeçten geçiren taktiğini çok iyi uyguladı ve Ali Sami Yen'de Galatasaraylılara adeta bir cehennem azabı yaşattı.

Beşiktaş'ı candan tebrik ediyorum. Bu maçta oğullarımdan Galatasaraylı olanı tribündeydi. Beşiktaşlı olanı haber takibi için koşturuyordu. Ben bütün Galatasaray-Beşiktaş maçlarında olduğu gibi oğullarım arasında bir duygusal tartışma yaşadım. Ancak sonuçta, elbette ki, Galatasaraylılığım ağır basacaktı.

Her şeyden önce muhteşem bir maç oldu. İki takım erkekçe oynadılar ve bir gün önceki İstanbulspor-Fenerbahçe maçının kepazeliğine asla düşmediler. İstanbulspor-Fenerbahçe maçını seyredenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. İnanıyorum ki, Galatasaray ve Beşiktaş dürüstlüğün, futbol ruhunun ve şövalyeliğin senfonisini yarattılar.

Oğullarımla iftihar ettim. Çünkü her ne pahasına olursa olsun dürüstlükten ayrılmayan, kahramanca mücadele eden şövalyeler Galatasaray ve Beşiktaş'a yakışıyordu. Bu iki takım o denli yürekten ve hayatlarını sahaya koyarak futbol oynadılar ki, onları kutlamamak imkansızdı.

Yıllardır Türkiye böyle bir büyük maç ve büyük bir maçın sonunda böyle bir ayrılık görmedi. Arada çok fark vardı ama kesin bir nokta koyulması için zaman artık gelmişti. Bu kesin noktayı Galatasaray koydu. Zaten bu da bana yakışırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!