Tortum Şelalesi cıvıl cıvıl

Güncelleme Tarihi:

Tortum Şelalesi cıvıl cıvıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 09:58

Tortum Şelalesi cıvıl cıvıl

Haberin Devamı

Murat AYDIN/ UZUNDERE (Erzurum), (DHA)- ERZURUM'un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.
UNESCO'nun 'Dünya Mirası'na aday gösterilen, 48 metre yükseklikten akan Tortum Şelalesi, 18'inci yüzyılda Balıklı Köyü yakınlarında bulunan dağda heyelan oluşması sonucu oluşmuş. Yılda yaklaşık 5 bin turistin görmek için geldiği Tortum Şelalesi'nde işletmecilik yapan Şaban Ata, "Dünyanın en yüksek şelalelerinden Tortum yalancı bir cennet gibi. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Suyun coşkulu aktığı günlerde muhteşem bir görüntüye bürünen şelalenin üzerinde gökkuşağı eksik olmaz" diye konuştu.
Erzurum - Artvin karayolunun 110'uncu kilometresindeki Tortum Şelalesi'ni görmek için Antalya'dan geldiklerini söyleyen Leyla Erginyürek ise, "Şelalenin 2016 yılında Türkiye'nin 11'inci Sakin Şehri seçilen Uzundere ilçesi sınırlarında olması çok güzel. Burası gerçekten muhteşem bir yer. Ama sosyal tesis yok denecek kadar az. Şelaleye inen merdivenler de tehlikeli ve önlem alınmalı" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!