Toroslar'da 'Yayla Şenlikleri' başladı

Güncelleme Tarihi:

Toroslarda Yayla Şenlikleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2018 15:30

Toroslar'da 'Yayla Şenlikleri' başladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediyesi'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Yayla Şenlikleri'nin ilki, Turgay Başyayla ve Caner Erdoğan konseri ile başladı.
Yeniköy mahallesi futbol sahasındaki konseri izlemek için alanı dolduran müzikseverlere hitap eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yaptıkları fiziki çalışmaların yanı sıra, milli refleksleri diri tutabilmek ve tarih şuurunu genç nesillere aktarabilmek için de önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Ağustos ayının 'Zafer Ayı' olduğunu dile getiren Tuna, "Malazgirt Zaferi'nden Mohaç'a, Çaldıran'dan Mercidabık'a, Kıbrıs'ın fethinden Anafartalar'a, Sakarya Meydan Muharebesi'nden Büyük Taarruz'a kadar yurt düşman işgalinden kurtulmuş ve bütün zaferler Ağustos ayına denk gelmiştir. Bu toprakların üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamız, atalarımızın kahramanlıkları sayesindedir. Bu toprakları kanları ve canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.
Konuşmanın ardından sahne alan Caner Erdoğan'in Başkan Tuna ile birlikte seslendirdiği 'Ela Gözlüm' şarkısı büyük alkış aldı. Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Turgay Başyayla ise binlerce müzikseveri sevilen parçalarıyla coşturdu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!