Toroslar’da 23 Nisan’da Şenlik Var

Güncelleme Tarihi:

Toroslar’da 23 Nisan’da Şenlik Var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 15:47

Merin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
23 Nisan Perşembe günü saat 10.30’da, Korukent Mahallesi’nde 45 bin metre kare alanda inşa edilen ‘Gençlik Merkezi’nde’ başlayacak etkinliklerde, geçmişten geleceğe çocuk oyunları yeniden hayat bulacak. Her yıl 23 Nisan’da geleneksel olarak düzenlendikleri uçurtma şenliğinin de yapılacağı etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının eski çocuk oyunlarının yeniden canlılık kazandırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Tüm çocukları, aileleriyle birlikte 23 Nisan’da Korukent Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’ne davet eden Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz, beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden de asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır” dedi.
23 Nisan’ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliğini halen sürdürüyor olmasının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün bir göstergesi olduğuna değinen Tuna, "Bundan 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır. Bu Bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan etmiş ve bu yönüyle de Atatürk dünya ölçeğinde eşsiz liderliğini bir kez daha kanıtlamıştır. Gelecek nesillerimizi bu anlayışta yönlendirmeye; onlara sevgi ve inanç aşılamaya devam etmeliyiz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan yeni neslin, ülkemizi her konuda bir adım daha ileriye götüreceğine inancımla, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ederim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!