Toroslar Belediyesi, 23 Nisan’da Geçmişe Götürdü

Güncelleme Tarihi:

Toroslar Belediyesi, 23 Nisan’da Geçmişe Götürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 15:55

TOROSLAR BELEDİYESİ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI, “GEÇMİŞTEN GELECEĞE ÇOCUK OYUNLARI” SLOGANIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLE KUTLADI. KUTLAMADA, ÇOCUKLAR GEÇMİŞTE AKRANLARININ OYNADIĞI OYUNLARLA TARİHE YOLCULUK YAPTI. TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI HAMİT TUNA DA ETKİNLİKTE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE ESKİ OYUNLARI OYNADI.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, “Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları” sloganıyla düzenlediği etkinlikle kutladı. Kutlamada, çocuklar geçmişte akranlarının oynadığı oyunlarla tarihe yolculuk yaptı.
Toroslar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl farklı bir etkinlikle kutladı. Korukent Mahallesi’ndeki Toroslar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde “Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan küçük-büyük herkes gönüllerince eğlenirken, gökyüzü ay yıldızlı uçurtmalarla süslendi. Çocuklar, misket, çelik-çomak, çivili tahta, cıngırlak, çember, topaç, uçurtma ve bilyalı ile tanışma fırsatı buldu. Çocuklarla birlikte geçmişe dönen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bilyalıya bindi, uçurtma uçurdu, misket, çember ve topaç oynadı.
Yeni neslin, geçmişte insanların nelerle vakit geçirdiğini görmesi ve hayal dünyalarının güçlenmesi açısından böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Başkan Tuna, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını kutladı. Geçmişte herkes gibi kendi oyuncağını kendisinin yaptığını belirten Tuna, “Bizim çocukluğumuz döneminde oynadığımız uçurtma, çelik-çomak, misket, tahtadan kendi yaptığımız bilya üzerindeki kaykay gibi oyunları bir nostalji olsun diye bugün çocuklarımıza oynatıyoruz. Hakikaten her biri yaratıcı, insanların o günün şartlarında kendi gücüyle yapabilecekleri, kendi beyin jimnastiklerini yaparak ürettikleri oyunları burada yeniden yaşatıyoruz. Çocuklarımız eskiyi unutmayacaklar. Özellikle şu anda hep yapay oyuncaklar var. Bizim zamanımızda kendimiz yapıyorduk. Kendi beyin jimnastiğini geliştirme, hayal kurabilme noktasında da çocuklarımızı geliştirmemiz lazım. Çocukken üreten bir kafa yapım vardı. Tır, kamyon, traktör gibi oyuncaklarımı hep kendi ellerimle yapardım. Hakikaten o günlere yeniden döndük, o günleri yeniden hatırladık. Bugün düzenlediğimiz bu etkinlik çocuklarımıza geçmişte bizim nasıl vakit geçirdiğimizi gösterme noktasında çok önemli diye düşünüyorum. Bu vesile ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!