Toplu taşımada yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımada yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 15:47

Sincan-Ulus-Kızılay hattında hizmet veren 168 özel toplu taşıma aracında (ÖTA) elektronik bilet ‘Ankarakart’ sistemine geçiliyor. Uygulama, 15 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

Kent içi seyahatlerinde özel toplu taşıma araçları ÖTA’lardan faydalanan Başkentliler, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait toplu taşıma araçları metro, Ankaray, otobüs ve teleferikte geçerli olan ‘Ankarakart’ı kullanarak yolculuk yapacak. Ankarakart uygulamasıyla, yolcu-biletçi-şoför arasında yaşanan olumsuz durumların da ortadan kalkacağına dikkat çeken yetkililer, serbest kart ve indirimli kart kullananların da kartlarıyla yolculuklarını rahatlıkla yapacaklarını vurguladılar.

KARAR UKOME’DE ALINDI

EGO yetkilileri, ÖTA’larda Ankarakart sistemine geçilmesi kararının, EGO Genel Müdürlüğü’nün teklifi üzerine, Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) tarafından 21 Nisan’da alındığını belirterek, 15 Mayıs Pazartesi günü başlayacak uygulamanın ardından, ÖTA’larda biletle seyahatin kaldırılacağını, yolcuların parayla biniş imkanının kalmayacağını söylediler. EGO’nun, ÖTA araçlarının içine elektronik bilet okuma sistemi ‘vadilatör’ monte etmeye başladığını ifade eden yetkililer, uygulama sayesinde, ÖTA’ların, EGO toplu taşıma araçlarıyla uyumlu hale geleceğini ve tek kartla seyahat edileceğini kaydettiler.

Haberin Devamı

SADECE DOLMUŞLAR VE ÖHO’LAR KALDI

UKOME’nin aldığı kararla birlikte Ankara’da toplu taşıma hizmeti veren ve elektronik bilet ‘Ankarakart’ın kullanıldığı EGO otobüsleri, metro, Ankaray ve teleferiğe özel toplu taşıma araçları (ÖTA) da eklendi. Böylelikle Başkent’te elektronik bilet kullanılmadan sadece nakit para ile hizmet veren toplu taşıma araçlarından dolmuş ve özel halk otobüsleri (ÖHO) kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!