Topbaş: Cevahir'e 700-750 milyon dolarlık teklifler var

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Cevahire 700-750 milyon dolarlık teklifler var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 13:31

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, satış kararı aldıkları Cevahir Alışveriş Merkezindeki hisselerine, çoğu yabancı olmak üzere ciddi alıcılar bulunduğu belirterek, “Rakam 700-750 milyon dolar civarında konuşuluyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  “600 bin Aileye Alışveriş Kuponu”kampanyasıyla ilgili basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cevahir Alışveriş Merkezinin satışına ilişkin soru üzerine Topbaş, satışa ilişkin işlemlerin devam ettiğini kaydederek, “Satış kararı aldığımız Cevahir Alışveriş Merkezindeki hissemizi satma noktasında talipliler var. Zannediyorum ki, satılacak. Ciddi alıcılar var. Biz de kurum olarak çok fazla ortaklıklı bir takım işlerimizin devamını düşünmüyoruz” diye konuştu.

Kadir Topbaş, söz konusu hisselerin kaynak olarak kullanabilecekleri önemli bir meblağı teşkil edeceğini belirterek, özellikle ulaşım alanında yapacakları bazı yatırımlarda bunun önemli bir kaynak olacağını söyledi.

Satış rakamının sorulması üzerine de Topbaş, “Rakam 700-750 milyon dolar civarında konuşuluyor. iyi bir rakamı bulacağımızı düşünüyorum. Talipliler daha çok yabancı. Kuveyt değil sadece... Kimin satın alacağı ihale süreciyle belli olacak. Bu süreç devam ediyor” dedi.

Topbaş, başka bir soru üzerine de, Cevahir ailesiyle karşılıklı uzlaşmanın sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Kent menfaati ve ailenin menfaatleri düşünülerek bunu bir uzlaşı noktasına getirdik. Burada benim hassasiyetim, İstanbulluların zarar etmemesi. Zaten geçen yıllarda bunun satışını düşünmüştük. O zaman 400 milyon dolar civarında rakamlar görmüştük. Şu anda gelinen nokta iyi. Her iki tarafı da tatmin edebileceğine inandığımız bir nokta. Tabii ki, onlar da ticaret adamı, buradan alacakları gelirle başka yerde yatırım yapacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!