Top hırsızları

Güncelleme Tarihi:

Top hırsızları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2005 00:00

Sarı lacivertli takımın Ganalı yıldızı Stephan Appiah en çok isabetli pas kullanan isim oldu. İlk yarının bir başka başarılı ismi ise girdiği 11 pozisyonan 7 gol çıkararak yüzde 63’lük oran yakalayan Semih Şentürk.

LİGİN ilk yarısını en yakın rakibinden 4 puan önde kapayan Fenerbahçe’nin başarısındaki en büyük paya sahip olan isimler, top çalmadaki hünerleriyle göze çarptılar. 17 maçlık ilk yarı periyodunda Galatasaray’ın Kamerunlu yıldızı Saidou en başarılı isim olurken, sarı lacivertli takımdan Serkan Balcı, Marco Aurelio ve Ümit Özat ilk 10 kişilik listeye girdiler.

Top kaptırma sıralamasında Trabzonsporlu Yattara rakiplerine fark attı. 109 top kaptıran Gineli oyuncu ilk yarının en etkili oyuncularından biri olmasına karşın bu alandaki en kötü performansına ulaştı. Fenerbahçe’nin Fransız oyuncusu Nicolas Anelka ise 72 kez top kaptırarak Lazarov ile Necati’nin ardından dördüncü oldu.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Stephan Appiah, ilk yarı değerlendirmesinde en çok isabetli pas kullanan oyuncu olarak listenin başına çıktı. 995 kez topu olumlu kullanan Ganalı futbolcuyu, Saidou, Aurelio ve Hüseyin takip ettiler.

İlk yarıda gol krallığı yarışını 13’er gol ile önde kapayan Kayserisporlu Gökhan Ünal ile Ümit Karan en çok pozisyon bulan oyuncular. 11 pozisyondan 7’sini gole çeviren Fenerbahçeli Semih Şentürk yüzde 63’lük orana ulaşarak en istikrarlı golcü olurken, Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Ailton 19 pozisyondan sadece 4 gol bulabildi ve yüzde 21’lik oranla hayal kırıklığı yarattı.

TOP ÇALMA

Saidou 69

Serkan 64

Koray 63

Hüseyin 60

Cumhur 57

Aurelio 57

Kamber 50

Ümit 46

Bekir 44

Cihan 44
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!