Tolunay'ın 2. baharı

Güncelleme Tarihi:

Tolunayın 2. baharı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tecrübeli futbolcu, Denizlispor’da yeniden doğuşunu ilan etti

Denizli'de öyle mutluyum ki, beş yıllık evlilikten sonra çocuk yapma kararı verdik. Çocuğumuz burada doğacak.

Türk futbolcusu bol para kazanan, mankenlerle çıkan, topluma karşı duyarsız insan imajını silmek zorunda.

Banka hortumlayanlara, devleti dolandıranlara, tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlere isyan ediyorum.

DENİZLİSPOR'un bu sezon Galatasaray'dan aldığı Tolunay, giderek yükselen form grafiği ile yeşil-siyahlı kulüpte ikinci baharını yaşıyor. 32 yaşına gelmesine rağmen örnek bir profesyonel olarak alkışlanan, sahaya çıktığında kolundaki bantın ve aldığı parının hakkını vermek için terini son damlasına kadar akıtan usta futbolcu ile Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten ‘‘Hazırol’’ mesajı aldığının hemen ertesinde konuştuk:

İSTEYEREK GELDİM

Denizlispor'a isteyerek geldim. Bunun için kendimi ve eşimi kutluyorum. Sözleşmem bittiğinde şartlar uygun olursa bir yıl daha kalmayı düşünüyorum. Para benim için her zaman ikinci planda oldu. Amacım 35 yaşıma kadar futbol oynamak. Ayrıca beş yıllık evliliğimizden sonra çocuk yapmaya karar verdik. Çocuğumuz da Denizli'de doğacak.

HIRÇINLIK KALMADI

Hırslı, agresif ve inatçıyım. Zorluklara göğüs germesini bilirim. Buna rağmen sorunlardan yıldığım için en az bin kez futbolu bırakmayı düşündüm. Eski hırçınlığım yok. Yılmaz Vural'ın gelmesinden sonra kart da görmüyorum. Denizli'de üstlendiğim sorumluluğun farkındayım. Takıma yararlı oluyorsam, ki olduğuma inanıyorum, ne mutlu bana.

HAFTADA İKİ KİTAP

Türk futbolcusu (Bol para kazanan, lüks arabaya binen, mankenlerle çıkan, topluma karşı duyarsız insan) imajını silmeli. Felsefe, tarih ve siyaset üzerine haftada en az iki kitap okuyorum. Banka hortumlayanlara, devleti dolandıranlara, tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlere isyan ediyorum. Bu toplum daha iyi koşullarda yaşamalı diye düşünüyorum.

GEÇMİŞİ UNUTTUM

Trabzonspor'dan büyük umutlarla geldiğim Galatasaray'da başarısız ya da yetersiz olduğum için değil, daha farklı etkenler yüzünden takıma giremedim. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü, muhattabım olacak kişiden (Fatih Terim’i kastediyor) herhangi bir açıklama gelmedi, ben de sustum. Geçmişi unuttum, artık önüme bakıyorum.

CİM-BOM'A GÖZDAĞI

Trabzonspor maçına çok iyi motive olduk ve kazandık. Beşiktaş'ı ise elimizden kaçırdık. Cumartesi günü oynayacağımız maçta Denizlispor kendi kişiliğini sahaya yansıtırsa, Galatasaray'dan mutlaka puan alır. Denizlispor camiası bizi desteklemeye devam etsin. Çünkü bu takım çok büyük başarılara imza atacak kapasitede.

Gerektiğinde Tolunay'ın menajerliğini yapan eşi Oya Kafkas, Denizli'nin iklimine alışmakta zorlandıklarını söyledi.

Futbola 13 yaşında İstanbul Bankası Yenişehirspor'da başlayan Tolunay 1987’de PTT'de profesyonel oldu. Sırasıyla PTT, Keçiören, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Trabzonspor, Galatasaray ve Bursaspor'da top koşturdu. 35 kez (A) Milli Takım formasını giyen usta futbolcu, sezon başında geldiği Denizlispor'da adeta yeniden doğdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!